Запуск транспорту та візит прем’єра Британії. Головні події дня у Києві

967 0
Дайджест головних новин у Києві 8 квітня.
Фото: Київська міська рада

Фото: Київська міська рада

Безпекова ситуація. Міська влада закликає киян зачекати із поверненням до столиці. Це пов’язано, по-перше, із загрозою обстрілів. По-друге, з тим, що наразі на Київщині триває процес розмінування.

Патрульна поліція затримала трьох диверсантів у Солом’янському, Дніпровському та Подільському районах Києва. 

Читайте також: В’їзд до Пущі-Водиці обмежили на невизначений час

Транспорт. У Києві запустили чотири тролейбусні маршрути. Йдеться про тролейбус №3, який курсує від Залізничного масиву до Палацу спорту, тролейбус №8 від вулиці Смілянської до площі Льва Толстого, тролейбус №9К від вулиці Кадетський Гай до Палацу спорту та тролейбус №17 від площі Космонавтів до площі Льва Толстого. 

Також станція метро «Берестейська» відновила роботу – поїзди здійснюють висадку та посадку пасажирів. 

Міжнародні відносини. Посольство Європейського Союзу відновлює роботу в Києві. 

9 квітня до України з візитом прибув прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Він зустрівся з Президентом України Володимиром Зеленським. Також сьогодні Київ відвідав федеральний канцлер Австрії Карл Негаммер, який побував у місті Бучі. 

Читайте також: Джонсон представив Зеленському новий пакет фінансової та військової допомоги

Київська область. У регіоні продовжують розміновувати звільнені території. Вже знешкодили майже 10 тисяч вибухонебезпечних предметів.

Понад 250 людей та 117 одиниць техніки продовжують роботи з розчищення вулиць та відновлення дорожньої інфраструктури. За три дні в регіоні розчистили 67 км дороги Київ – Чоп. Найближчим часом відкриють дорогу Київ – Житомир.

Також майже готовий насипний міст через річку Ірпінь біля с. Романівки. 

Нагадаємо, у Пентагоні заявляють, що путін, ймовірно, відмовився від спроб захопити Київ і тепер зосереджений на Півдні та Сході України.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!