Завтра у Львові відзначатимуть День пам'яті жертв Голокосту. Програма

1878 1
Проект «Театр очевидців» покаже тематичну виставу.
Фото: 24tv.ua

Фото: 24tv.ua

Завтра, 27 січня, відзначається Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. У місті з цієї нагоди проведуть низку заходів. Про це повідомляє прес-служба ЛМР.

Так, о 12:00 біля пам'ятника жертвам Львівського гетто на проспекті Чорновола відбудеться мітинг та покладання квітів. О 13:00 відбудеться мітинг на вулиці Ковча біля пам'ятного знаку на місці колишнього Янівського концтабору. Обидва заходи супроводжуватиме молитва за загиблими.

Читайте також: Єврейське минуле Львова

А о 15:30 у приміщенні клубу Хесед-Ар'є на вулиці Котляревського, 30 презентують проект «Театр очевидців», що покаже тематичну виставу.

«Закликаємо всіх людей доброї волі до толерантності, дієвого протистояння проявам антисемітизму, ксенофобії та недопущення повторення будь-яких форм геноциду», – кажуть організатори.

Читайте також: Духівники твого міста: рабин про Львів та націоналізм

Міжнародний день пам’яті жертв Голокосту запроваджений рішенням Генеральної Асамблеї ООН від 1 листопада 2005 року (Резолюція № 60/7). Відзначається щорічно 27 січня. 60% єврейського населення Європи піддалися систематичним переслідуванням і знищенню в Німеччині і на захоплених нею територіях в 1933-1945 роках. У 1941-1944 роках нацистами була знищена вся єврейська громада міста Львова.


Читайте також:
26 Січня, 2019 12:59
666 ... от би про помічників нацистів щоб не забули ... про українських активістів ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!