Новини
  • Підземний перехід біля ЛАЗУ ремонтують за кошти бізнесу Підземний перехід біля ЛАЗУ ремонтують за кошти бізнесу Підземний перехід на вул. Стрийській-вул Володимира Великого почали ремонтувати за кошти місцевого підприємця.
  • У Львові збудують чотири нові автостанції. Адреси У Львові збудують чотири нові автостанції. Адреси У Львові планують збудувати чотири нові автостанції. Tvoemisto.tv дізналось, як покращуватимуть транспортну інфраструктуру міста у найближчі роки.
  • У Львові "малюватимуть" ескізи майбутнього після війни У Львові "малюватимуть" ескізи майбутнього після війни Завтра, 10 вересня, у Львові відбудеться черговий бізнес-сніданок Break West. Цього разу тема зустрічі – "Країна після війни. Непевний ескіз майбутнього".
  • Бізнес-сіті у Львові: 6 корпусів, 150 компаній, 3000 робочих місць Бізнес-сіті у Львові: 6 корпусів, 150 компаній, 3000 робочих місць До 2018 року девелоперська компанія «Технопарк» має намір вкласти понад 20 млн дол у будівництво першого сучасного бізнес-сіті у Львові. Воно охоплюватиме 10 корпусів, об'єднаних спільною територією та інфраструктурою, загальною площею понад 60 000 м2.
  • В Україну стали менше імпортувати хлібобулочних виробів В Україну стали менше імпортувати хлібобулочних виробів За підсумками січня-липня 2014 р. обсяги імпорту хлібобулочних виробів в Україну в порівнянні з аналогічним періодом 2013 р., зменшилися на 11,6%. Всього в Україну було ввезено 3,1 тис. тонн продукції на суму близько 80,4 млн грн.
  • У Львові виготовлятимуть паливо з опалого листя. Оновлено У Львові виготовлятимуть паливо з опалого листя. Оновлено У Львові реалізують проект «Міська експериментальна програма виробництва пелет із зелених відходів». У місті збирають сировину для виготовлення пелет, які можна буде використовувати як тверде паливо. Наразі вивчають ефективність такого палива, а у грудні презентуватимуть результати і обговорять, як місто може його використовувати.
  • Ціна на цукор до зими зросте на 25% Ціна на цукор до зими зросте на 25% Ціни на цукор в Україні зростуть на 25%. Основна причина – подорожчання газу для виробників. Як повідомляє профільна асоціація "Укрцукор", не дивлячись на відсутність дефіциту буряка, заводи відвантажують цукор по 7,50-8 гривень за 1 кг. За оцінками президента асоціації Миколи Ярчука, ціни на цукор до зими зростуть до 10 грн за 1 кг.
  • Попит на оренду житла у Львові зростає. До кінця року ціни збільшаться на 15% Попит на оренду житла у Львові зростає. До кінця року ціни збільшаться на 15% До кінця року оренда житла в Львові може нестрімко подорожчати на 15%. Про це повідомив голова Львівського регіонального відділення Асоціації фахівців з нерухомості (ріелторів) України Андрій Борисов.
  • Українські сімейні ферми зможуть продавати продукцію в Європу Українські сімейні ферми зможуть продавати продукцію в Європу Міністерство аграрної політики України підготувало зміни до закону «Про фермерські господарства», якими мають легалізувати невеликі фермерські господарства сімейного типу. На сьогодні близько 5 млн приватних селянських господарств України не є повноправними учасниками аграрного ринку і не мають статусу виробника сільськогосподарської продукції.
  • Як відновити Україну. План дій від Яценюка Як відновити Україну. План дій від Яценюка "Щохвилини російська агресія завдає збитків економіці України. Та після війни завжди настає мир і наша країна потребує чіткого плану – що треба робити терміново, що згодом, і куди нас ці кроки приведуть", – представив стратегічний план, розроблений українськими економічними експертами, прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк.
  • Попри зниження ПДВ ціни на ліки в Україні не зменшаться Попри зниження ПДВ ціни на ліки в Україні не зменшаться Український уряд затвердив перелік ліків, які будуть оподатковуватися податком на додану вартість на 7%, а не на 20%. Це має зробити ліки доступнішими і дозволить зменшити ціни, вважають в уряді. Проте експерти наголошують, що ціни на ліки не зменшаться, оскільки зростає курс долара та євро.
  • На ярмарку львівських товарів будуть дегустації та тренінги На ярмарку львівських товарів будуть дегустації та тренінги Упродовж п’яти днів, з 2 до 6 жовтня, у Львові пройде щорічна виставка-ярмарок «Львівський товаровиробник». У межах виставки-ярмарку пройдуть семінари, тренінги, круглі столи, презентації, дегустації, нагородження переможців конкурсу дитячого малюнку «Купуй львівське!» тощо.
  • Голова Львівської ОДА Турянський: статки, нерухомість, авто Голова Львівської ОДА Турянський: статки, нерухомість, авто Тимчасовий виконувач обов`язків голови Львівської облдержадміністрації Юрій Турянський отримав 2013 року доходів на загальну суму 245 тис. грн, а доходи його сім’ї становили 1,75 млн грн. Турянський також задекларував будинок, квартиру, землю, гаражі та інше нерухоме майно, а також три автомобілі.
  • Замість Дортмунда зі Львова відкриють рейс в Неаполь. Оновлено
  • У Львові битимуть вікна в російських магазинах? У Львові битимуть вікна в російських магазинах? З понеділка, 8 вересня, Економічний Бойкотний Рух знімає з себе фізичну відповідальність (але не моральну) за побите скло в магазинах Львова, які торгують російськими товарами. Про це заявив лідер бойкотувальників Олег Радик. Він зазначив, що абсолютно підтримує такі акції, як та, що завтра відбуватиметься в King Cross Leopolis, але фізичної відповідальності «я не несу і закликати нікого не буду, проте я розумію і поважаю людей, які битимуть скло у магазинах, де торгують російськими товарами».
  • Як вибрати ефективну енергоощадну лампу? Як вибрати ефективну енергоощадну лампу? Українці поступово переходять на енергоощадні лампи та впроваджують ощадні технології вдома, в офісах, на виробництві. Також набувають популярності світлодіодні лампи. У зв’язку з ситуацією в країні та обмеженням споживання Україною російського газу, енергозбереження стає ще актуальнішою темою. Як обрати якісну ощадну лампу, яка була б ефективною?
  • Знімати валюту з рахунків можна буде у касах банку Знімати валюту з рахунків можна буде у касах банку Українці зможуть отримати іноземну валюту з карткових рахунків через каси банків, роз'яснив Національний банк України положення своєї постанови №540.
  • 6 термінових вакансій у Львові 6 термінових вакансій у Львові У Львівському міському центрі зайнятості проводяться співбесіди – шукають працівників нагшість вакансій.
  • У Львові все частіше грабують аптеки У Львові все частіше грабують аптеки У Львові все частіше грабують аптеки. Зокрема, в ніч з 1 на 2 вересня була спроба пограбування аптеки ПП «Соломія – Сервіс» (ТМ «Подорожник») на вул. Васильківського,1. Проникли через розбите вікно, проте охорона приїхала вчасно, тому нічого не вкрали. Також пограбовано аптеку ТОВ « Ваша аптека» (ТМ «D.S.») на вул. Петлюри,2. Про це tvoemisto.tv повідомила директор Львівського обласного осередку Всеукраїнської громадської організації Аптечна професійна асоціація України Олена Комарянська.
  • Енергетики пояснили, за яких умов відключатимуть світло у Львові Енергетики пояснили, за яких умов відключатимуть світло у Львові Графіки аварійних відключень електроенергії та відновлення її постачання затверджуються спеціальним розпорядженням Національної енергетичної компанії «Укренерго». Наразі такого розпорядження немає. Про це інформують в ПАТ «Львівобленерго».
  • Чим найдешевше доїхати з Києва до Львова? Оновлено
Чим найдешевше доїхати з Києва до Львова? Оновлено Як найвигідніше добратися зі столиці до Львова – літаком, потягом, автобусом чи власним автомобілем?
  • Квитки на потяги подешевшали з 1 вересня Квитки на потяги подешевшали з 1 вересня З 1 червня до 31 серпня на залізниці діяли коефіцієнти високого календарного періоду на квитки. Влітку коефіцієнт становить 1,07, тобто пасажири платили на 7% більше від базової ставки тарифу. З вересня вступає в дію коефіцієнт нижчого сезону – 1,02.
  • Від завтра НБУ заборонить видавати з карток валюту Від завтра НБУ заборонить видавати з карток валюту З 2 вересня Нацбанк заборонив видачу іноземної валюти за платіжними картками, а також ввів обов'язкову конвертацію грошових переказів в гривню і уповільнив процедуру покупки інвалюти на міжбанківському валютному ринку.
  • 10 тез Олександри Коваль про Форум видавців, війну і майбутнє 10 тез Олександри Коваль про Форум видавців, війну і майбутнє Цього року Форум вперше відбуватиметься в умовах війни. Хоча перші її відголоски було чути ще в травні, коли з міркувань безпеки було скасовано дитячий Форум.
  • Як НБУ планує посилити гривню Як НБУ планує посилити гривню Серед нових заходів по стабілізації ситуації на валютному міжбанку буде перегляд вимог до відкритої валютної позиції банків та віднесення до них індексованих до долара цінних паперів. Про це йшлося під час зустрічі керівництва Національного банку на чолі з Головою НБУ Валерією Гонтаревою з керівниками 40 великих банків України, повідомляє прес-служба регулятора.
  • Чому не варто скуповувати долари? Поради експерта Чому не варто скуповувати долари? Поради експерта Курс долара б’є історичні рекорди. Вчора та сьогодні він перевищує 14 грн/долар. Доки триватиме падіння гривні і коли чекати стабілізації курсу, дізналось Tvoemisto.tv.
  • Втрати залізниці через війну на Сході: вантажі, пасажири, інфраструктура Втрати залізниці через війну на Сході: вантажі, пасажири, інфраструктура Залізниця зазнає збитків через війну на Сході України. «Залізниця – це лакмусовий папірець роботи економіки. Події на Сході роблять нам багато проблем: з одного боку – у нас збільшилися перевезення спеціальних, військових вантажів, які прямують на Схід, а з іншого – значно зменшилася кількість вантажів Донецької залізниці. А це – дві області, охоплені війною, які знано менше вантажать на підприємства України і на експорт. Також зменшився пасажиропотік», – розповів в ефірі tvoemisto.tv начальник Львівської залізниці Богдан Піх.
  • Долар встановив новий рекорд – 14,3 Долар встановив новий рекорд – 14,3 У вівторок, 26 серпня 2014 року, на українському міжбанківському ринку ціни на американську валюту досягли нового макимуму - 14,3.
  • Газ в балонах на Львівщині продаватимуть знову – за пільговими цінами Газ в балонах на Львівщині продаватимуть знову – за пільговими цінами З 1 вересня ПАТ «Львівгаз» відновлює постачання скрапленого газу за пільговими цінами на території Львівської області. Відтепер цей вид палива буде реалізовуватися для потреб споживачів за новою ціною, яка становитиме 170 гривень за балон ємкістю 21 кілограм.
  • Долар в обмінниках виріс до 13,7 грн Долар в обмінниках виріс до 13,7 грн В обмінних пунктах України сьогодні, 26 серпня, курс долара у продажу виріс на 9 копійок – до 13,72 грн/дол, в купівлі – виріс на 14 копійок – до 13,22 грн/дол.
  • Проект «Євроколія»: Зі Львова до Варшави за 4 години
Проект «Євроколія»: Зі Львова до Варшави за 4 години Проект прокладання євроколії зі Львова до Польщі обговорюють вже багато років. Є два варіанти будівництва – зі Львова у Перемишль або ж до Варшави. Який з них найбільш реалістичний, рентабельний та перспективний, в ефірі Tvoemisto.tv розповів начальник Львівської залізниці Богдан Піх.
  • Долар піднявся до історичного максимуму Долар піднявся до історичного максимуму У п'ятницю, 22 серпня, на українському міжбанківському ринку ціни на американську валюту зросли до 13,8.
  • Бескидський тунель: 2 км колії крізь скелі за 102 млн євро Бескидський тунель: 2 км колії крізь скелі за 102 млн євро Бескидський тунель – транспортний коридор з Львівщини до Закарпаття та Європи. Його будівництво триває вже два роки і триватиме ще щонайменше стільки ж. Тунель довжиною 1,8 км обійдеться у 102 млн євро. Для чого Львівщині такий масштабний та дорогий проект – в ефірі Tvoemisto.tv розповів начальник Львівської залізниці Богдан Піх.
  • У Львові навчатимуть створювати успішні ІТ-стартапи. Як записатись?
У Львові навчатимуть створювати успішні ІТ-стартапи. Як записатись? Львівський бізнес-інкубатор Startup Depot ініціював створення «Менторської програми» – навчального проекту для підприємців, програмістів, дизайнерів та молодих ІТ-стартапів. Це вечірній 80-ти годинний курс із занять, презентацій, менторства та індивідуальних завдань, які допоможуть молодим стартап-проектам перевірити власну бізнес-ідею та її масштабованість, створити життєздатний продукт, залучити перших клієнтів та правильно презентувати свій проект бізнес-ангелам – інвесторам, які підтримують інноваційні проекти на етапі їх створення.
  • Взимку в Карпати авто можна буде перевезти потягом Взимку в Карпати авто можна буде перевезти потягом Цієї зими Укрзалізниця планує надавати послугу автомобілевоза у потягах, що курсують маршрутом «Київ-Ворохта» чи «Київ-Яремче». «Це буде дуже зручною послугою для пасажирів, які планують відпочити на лижних курортах України», – повідомив в ефірі tvoemisto.tv начальник Львівської залізниці Богдан Піх.
  • 24 законодавчі зміни, що чекають на аграрну галузь 24 законодавчі зміни, що чекають на аграрну галузь Найближчим часом аграрну галузь в Україні очікують законодавчі зміни, які відбуваються в межах впровадження дерегуляційних ініціатив. Наразі вже окреслено 24 напрямки. У пріоритеті – скасування низки сертифікатів і довідок, сприяння місцевим громадам у поверненні земель до комунальної власності та перегляд нацстандартів.
  • Винничук зібрав 70 рецептів галицької кухні в одну книгу Винничук зібрав 70 рецептів галицької кухні в одну книгу У Львові видадуть книгу про рецепти галицької кухні та людей, які готують галицькі страви. Серед них громадський діяч Маркіян Іващишин, музиканти Тарас Чубай та Кузьма Скрябін, перекладачка Наталія Іваничук. Зібрав рецепти відомий письменник Юрій Винничук, який також полюбляє готувати. Презентувати книгу обіцяють восени на Форумі видавців у Львові.
  • Як уряд планує боротися з махінаціями на ринку нерухомості Як уряд планує боротися з махінаціями на ринку нерухомості Кабінет міністрів ініціює ухвалення законів, які допоможуть ліквідувати махінації на первинному ринку нерухомості та зменшать кількість недобудов. Зокрема приватним інвесторам хочуть дозволити самостійно завершувати будівництво недобудованого житла
  • У Львові шукають активістів – перевіряти маркування російських товарів
У Львові шукають активістів – перевіряти маркування російських товарів Громадська ініціатива «Економічний бойкот» у Львові шукає активістів для проведення рейдів у магазинах міста: перевірятимуть, чи маркують торгові точки товари російського виробництва.
  • У Львові розкажуть, як Україні потрапити з третього світу в перший У Львові розкажуть, як Україні потрапити з третього світу в перший В межах підготовки до Київського міжнародного економічного форуму 19 серпня у Львові відбудеться круглий стіл "Україна: з третього світу в перший. Інструменти досягнення".
  • Facebook вводить маркування для фейкових новин Facebook вводить маркування для фейкових новин Соціальна мережа Facebook у тестовому режимі почала позначати фейкові новини позначкою «сатира».
  • Чи вистачить української електроенергії, аби замінити російський газ? 7 тез експерта Чи вистачить української електроенергії, аби замінити російський газ? 7 тез експерта Україна не зможе замінити російський газ реверсним зі Словаччини, тому доведеться шукати альтернативні джерела енергії, в першу чергу, для опалення та підігріву води. Однак калорифери та бойлери у кожній квартирі – не вихід, оскільки електросистеми у будинках можуть не витримати такого навантаження. Який вихід із ситуації та як не замерзнути взимку – дізнавалось Tvoemisto.tv.
  • За півроку у Львівщину найбільше інвестували Кіпр, Німеччина та Канада За півроку у Львівщину найбільше інвестували Кіпр, Німеччина та Канада Вкладення в економіку Львівської області у січні-червні цього року здійснили інвестори з 27 країн світу. Найбільше інвестицій надійшло від партнерів з Кіпру – $12,8 млн, Німеччини –$2,4 млн, Канади – $1,6 млн та Данії – $1,5 млн.
  • 15 законодавчих змін, які очікують харчову промисловість 15 законодавчих змін, які очікують харчову промисловість Найближчим часом галузь харчової промисловості в Україні очікують законодавчі зміни, які відбуваються в межах впровадження дерегуляційних ініціатив. Наразі вже окреслено 15 напрямків. У пріоритеті – вдосконалення процедури контролю продукції, скасування низки висновків та сертифікатів.
  • У "!Фесті" платять за ідеї У "!Фесті" платять за ідеї Наша задача в хорошому сенсі інфікувати кожного свого працівника тим, аби вони генерували якісь ідеї. Якщо вони реалізуються, то у холдингу за них платять. Про це в ефірі tvoemisto.tv розповів бізнесмен, співвласник «Холдингу емоцій «!Фест» Андрій Худо.
  • Скільки львів Скільки львів'яни залишають грошей в ресторанах та кав'ярнях Останнім часом якість туриста у Львові змінилася. Якщо порівняти середні чеки в ресторанах та кав'ярнях Львова за минулий рік і за цей рік, то можна зробити висновок, що сума середнього чеку зменшилась. Про це в ефірі tvoemisto.tv розповів бізнесмен, співвласник «Холдингу емоцій «!Фест» Андрій Худо.
  • Як українці сплачуватимуть військовий збір? Як українці сплачуватимуть військовий збір? З 3 серпня 2014 року українці повинні сплачувати військовий збір. Збір стягуватиметься тимчасово до 1 січня 2015 року за ставкою 1,5% з доходів фізичних осіб.
  • 14 законодавчих змін, які чекають на ІТ-сектор 14 законодавчих змін, які чекають на ІТ-сектор Нову інтернет-платформу easybusiness.in.ua представили заступник глави адміністрації президента Дмитро Шимків і міністр економічного розвитку Павло Шеремета. На ній будуть відображатися завдання, над якими в даний момент працює команда президента, що відповідає за реформи, а усі охочі можуть написати відгук щодо того, чи іншого рішення.
  • Броньовані «швидкі» для зони АТО може робити львівський «Електрон» Броньовані «швидкі» для зони АТО може робити львівський «Електрон» Концерн «Електрон» у Львові може виготовляти броньовані карети швидкої медичної допомоги, які потрібні у зоні АТО.
  • В одній з найпопулярніших у Львові мереж АЗС пояснили зростання цін на бензин
  • 6 альтернатив газу для львів 6 альтернатив газу для львів'ян. Поради експерта Європейські країни вже давно користуються альтернативними джерелами енергії. Україна зіткнулась з гострою потребою пошуку альтернативи газу цього року – через війну з Росією, чий газ ми купуємо. Окрім того, що цього року газ доведеться економити, надалі також треба шукати йому заміну, наголошують експерти. Про те, яка ефективна альтернатива газу існує і чи підходить вона львів'янам, розповів у ефірі tvoemisto.tv експерт з питань теплопостачання, опалення та енергозберігаючих технологій Микола Ореньчук.
  • Львів’янам розкажуть, хто у місті заробляє на туризмі Львів’янам розкажуть, хто у місті заробляє на туризмі У четвер, 14 серпня, в ефірі Tvoemisto.tv ми поговоримо з бізнесменом, співвласником «Холдингу емоцій «!Фест» Андрієм Худо.
  • Як скоротити витрати газу в побуті і у промисловості: практичні поради для львів’ян Як скоротити витрати газу в побуті і у промисловості: практичні поради для львів’ян Українців цього року чекає напружена зима: перед нами постало завдання скоротити споживання газу на 30%. Микола Ореньчук, експерт з питань теплопостачання, опалення та енергозберігаючих технологій, в ефірі tvoemisto.tv дав практичні поради для львів’ян, чим можна замінити споживання газу, аби не замерзнути взимку.
  • В аеропорту «Львів» ввели платне паркування: година – 5 грн
В аеропорту «Львів» ввели платне паркування: година – 5 грн На території ДП «Міжнародний аеропорт «Львів» ім. Данила Галицького відтепер паркування буде платним. Це нововведення працює з вівторка, 12 серпня, повідомила менеджер зі зв’язків з громадськістю аеропорту Тетяна Гембач.
  • Львів хочуть з Львів хочуть з'єднати потягом з Румунією Про доцільність відкриття руху пасажирського потяга за маршрутом Львів-Рахів-Клуж-Напока (Румунія) говорили у Рахові члени ініціативної групи із керівниками Львівської залізниці, генконсулом Румунії в Україні та мером Рахова
  • У Львові готуються до створення Служби фінрозслідувань
  • В Україні можуть по-новому оподатковувати зарплату. Переваги і недоліки В Україні можуть по-новому оподатковувати зарплату. Переваги і недоліки Серед пунктів податкової реформи, запропонованої урядом України, є зміна оподаткування заробітної платні. Для обговорення пропонують два варіанти, які передбачають високу ставку податку на мінімальну зарплату та нижчий відсоток – при зарплаті вищій за мінімальну. Водночас економісти вважають, що реалізація такої ідеї може посилити тінізацію економіку. Tvoemisto.tv дізналось, які наслідки для українців та економіки можуть мати такі зміни.
  • У Львові на бізнес-вечірці збиратимуть кошти на операційну для військових У Львові на бізнес-вечірці збиратимуть кошти на операційну для військових У Львові за підтримки почесного консульства Королівства Нідерланди відбудеться вечірка BLUE & YELLOW Fryday Lviv. Цього разу учасники Fryday збираються у так званому форматі "Afterwork" – невимушена подія для бізнес-спілкування, яка збирає приблизно 500 гостей.
  • Іноземні фахівці розкажуть бізнесу у Львові про звітність. Програма
Іноземні фахівці розкажуть бізнесу у Львові про звітність. Програма У Львові пройде II Міжнародна науково-практична конференція «МСФЗ та Інтегрована звітність: сучасне та майбутнє». Тут обговорять міжнародні стандарти фінансової звітності, а іноземні фахівці поділяться досвідом з українськими бізнесменами про те, як вести звітність за європейськими нормами.
  • Львів Львів'янам розкажуть, як економити газ в побуті та на підприємствах Сьогодні, 12 серпня, о 17:00 в ефірі Tvoemisto.tv ми говоритимемо з членом Комітету підприємців Львівщини, співвласником ЛТД "Універсаліс", експертом з питань теплопостачання, опалення та енергозберігаючих технології Миколою Ореньчуком.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!