Комфорт і любов. Як британські вчителі організовують перебування дітей у карантині

6378 0
Не потрібно вимагати від дітей чітко дотримуватись розпорядку і виконувати всі завдання – краще проявити до них любов і турботу, адже їхня психіка найважливіша.
school

school

У школах Великої Британії діти теж пішли на карантин. Вчителі роздали їм завдання, рекомендації та обіцяють постійно допомагати з навчанням. Але, на їхню думку, це не головне. Адже діти в період карантину багато в чому обмежені, у відношенні до звичайного способу життя. То ж переживають стрес, а це означає, що їм зараз потрібно більше любові і сердечної підтримки.

Про звичайний лист від директора школи, який зачіпає за живе любов’ю до дітей написала Горгона Бобровицька.

Отож, останній день в британських школах.

Директорка написала всім батькам листа із розкладом. Блін, я читаю і в мене очі повні сліз. Від того, як англійська школа ставиться до дітей, скільки в них турботи і тепла!

Читайте також: Поштовх до нового. Як львівські школи переходять на дистанційне навчання через карантин

«Дорогі батьки школярів! Тепер вам треба займати своїх дітей різними заняттями і створити графік. У вас в планах години навчання, включно з онлайн активностями, науковими експериментами і читанням книжок. Але є одне але...

Наші діти так само злякані, як і ми зараз. Вони не тільки чують все, що навколо відбувається, але й відчувають нашу постійну тривогу. Вони ніколи раніше такого не відчували і не бачили. І хоч ідея не ходити в школу місяць звучить класно, вони напевно уявляють собі літні канікули, а не реальність із ув‘язнення вдома, та неможливості зустрічаючись із друзями.

В наступні тижні ви помітите зміни в поведінці дітей. Тривогу, злість, протести, через те, що вони не можуть жити нормальним життям. Вони будуть суперечити, виносити мозок і бунтувати весь цей час. Це нормальна і очікувана поведінка в таких умовах.

Все, що дітям зараз потрібно – комфорт і любов. Відчути, що все налагодиться і буде в порядку. І в такі моменти забувайте про графік і навчання, залізьте під ковдру і поваляйтесь разом, пообнімайтесь. Почніть читати якусь книжку разом, як родина. Спечіть печиво, чи намалюйте картинку.

Читайте також: Школи Львова йдуть на тижневий карантин

Не переживайте, що діти відстануть від програми. Всі діти зараз в одному човні і, врешті, буде все ок. Коли ми повернемось у класи, то все відкоригуємо і надолужимо в тому місці, де вони зупинились. Наші вчителі в цьому експерти! Не воюйте з дітьми через те, що вони не хочуть робити математику! Не зривайтесь на дітей через те, що вони не дотримуються графіка. Не карайте двома година навчання, якщо вони сперечаються.

Все, що я хочу вам сказати: врешті психіка вашої дитини в цій ситуації набагато важливіша за її академічні знання. І те, як вони почуватимуться зараз, всі чотири тижні, залишиться з ними на все життя в пам‘яті. Зважайте на це щодня».

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!