Львів припинив створювати можливості або Чого бракує у програмах кандидатів

1853 0
У гонитві за іміджем, брендом та зовнішньою впізнаваністю Львів не помітив, що досягнув стелі можливостей, які він створює і поволі перетворюється лише на транзитний пункт на мапі для професіоналів.
Фото: Darya Tryfanava for unsplash

Фото: Darya Tryfanava for unsplash

Львів  місто для туристів, тут на них чекає якісна, європейського рівня інфраструктура. Однак існує великий пласт професіоналів, які не можуть себе знайти у цій спеціалізації, і для того, щоб чогось досягнути, змушені вирушати в Київ чи за кордон. Адвокат, партнер юридичної фірми Dexis Partners, старший викладач Школи права УКУ Іван Городиський – про те, що Львів досягнув своєї стелі можливостей і як йому знову стати містом професійного зростання.

Проблемою Львова є відтік кваліфікованої молоді за кордон, про це писав Forbes Ukraine. Я доповню – не лише за кордон, а й навіть до Києва і не тільки. Львів припинив створювати можливості.

Я знаю юристів, що бажають працювати у практиках та індустріях, яких немає у Львові. Стартаперів, які переносять свої проєкти у Київ, бо там краща екосистема для цього. PR-менеджерів, які втомилися повторювати самих себе у схожих кейсах. І таких прикладів чимало.

Читайте також: Власність зобов‘язує. Чи може держава обмежувати власників будинків культурних пам‘яток

Так, у Львові ти можеш стати найкращим юристом, ІТ-спеціалістом, PR-менеджером – але лише за мірилом Львова. Якщо хочеш рости далі – ти змушений покидати наше місто і перебиратися до Києва або ж за кордон.

У гонитві за іміджем, брендом та зовнішньою впізнаваністю Львів не помітив, що досягнув стелі можливостей, які він створює і поволі перетворюється лише на транзитний пункт на мапі для професіоналів. А 2020 рік довів, що мало мати найкращу в Україні каву чи найбільше пам’яток: треба мати мешканців, які здатні їх оцінити в будь-який час, а не лише покладатися на туристів.

Стратегічним завданням для Львова має знову стати містом можливостей, містом професійного зростання, куди будуть прагнути перебратися, щоб стати найкращими не лише у Львові чи Україні, а й на міжнародному рівні.

На жаль, програми кандидатів, які вже оголосили про участь у цих місцевих виборах, не зосереджуються на цьому, а лише на вирішенні повторюваних і вічних проблем, які є теж важливими, однак не панацеєю.

Читайте також: «А хто оплачує?» Чи повинні соцагентства розкривати, хто є замовником опитувань

Львову треба об’єднуватися та творити «Львів – місто можливостей», і 25 жовтня – це лише одна, проте не остання віха на цьому шляху.

Авторська колонка є відображенням суб’єктивної позиції автора. Редакція «Твого міста» не завжди поділяє думки, висловлені в колонках, та готова надати незгодним можливість аргументованої відповіді.

Повна або часткова републікація тексту без письмової згоди редакції забороняється і вважається порушенням авторських прав.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!