4 препарати проти Covid-19 та Чорногорія / Хорватія вимагають ПЛР-тести. Головне за ніч і минулу добу

5937 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Pinterest

Фото: Pinterest

Клінічні випробування 4 препаратів. Міністр охорони здоров’я Степанов розповів, що в Україні проводять клінічні випробування 4 лікарських засобів для лікування Covid-19. Це «Амізон», «Аміксин», «Корвітин» і «Біовен». Вони всі проходять стадії клінічних випробувань, деякі вже знаходяться на завершальній стадії.

Читайте також: «Людям можна говорити правду». Уляна Супрун про коронавірус, карантин та «золоту середину

При цьому він додав, що вакцини від коронавірусу ще немає, але Україна слідкує за усіма випробуваннями у світі.

Коронавірус – Львів – Київ. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 246 хворого (121 за попередню). Разом 7 009. Вилікувалося – 1 057 особи (плюс 54 за дві доби), померло – 183 (плюс 5 за дві доби).

Міністр інфраструктури Криклій займається пришвидшенням процесу встановлення лабораторій для ПЛР-тестування на коронавірус в аеропортах Києва та Львова.

В Україні за дві доби Covid-19 виявлено у 1 478 осіб (678 за попередню добу). Загальна кількість 53 521 пацієнтів. Одужало – 26 118 (1 318 за дві доби), померло – 1 383 особи (плюс 38 за дві доби).

Перелік антилідерів не змінний: Львівська область – 7 009 (детальніші показники вище), Київ – 6 182 осіб (плюс 192 за дві доби), далі йдуть Чернівецька – 5 140 (плюс 44 за дві доби) та Рівненська – 4 598 (плюс 144) області.

Найбільше випадків Covid-19 впродовж попередньої доби виявили на Львівщині, Рівненщині, Закарпатті та в Києві. Відповідно, 121, 78 та двічі по 67.

Covid-19 – Поточна інформація. У Івано-Франківську через Covid-19 закривають сервісний центр Пенсійного фонду. Коронавірус виявили в одного з працівників установи.

Читайте також:  «Вловити» літо. Як зміна клімату впливає на погоду у Львові

У гуртожитку Київського національного університету технологій та дизайну зафіксовано спалах коронавірусу. Загалом у гуртожитку виявлено 5 хворих на Covid-19, усі з числа іноземних студентів. Двоє у лікарні, ще троє – утекли.

На Херсонщині працівники нічних клубів та ресторатори перекривали Антонівський міст через Дніпро на знак протесту проти обмеження роботи розважальних закладів до 23 години.

На Харківщині дозволили послабити обмеження, введені у зв’язку з пандемією коронавірусу.

Образливе відео щодо кримських татар – Стерненко – Нацкорпус. Кілька випускників київської міської школи №90 після здачі зовнішнього незалежного тестування з історії записали і виклали у соцмережу образливе відео на адресу кримських татар, один з випускників також заявив, що «Крим – це Росія». Пізніше школа опублікувала офіційні вибачення у Facebook, троє з учасників скандального відео теж це зробили.

Екслідер одеського «Правого сектору» Стерненко заявив, що слідство щодо третього нападу на нього, в ході якого загинув нападник, зупинено. За його словами, формальною підставою для цього стало оголошення у розшук за хуліганство («так, коли тебе намагаються позбавити життя на замовлення, то це у нас «хуліганство»») виконавця Ісайкула.

Внаслідок сутичок між представниками Нацкорпусу та прихильниками «Партії Шарія» в Харкові постраждало двоє людей.

ПЛР-тести – Чорногорія – Хорватія. Влада Чорногорії уточнила правила в’їзду в країну мешканців України та Білорусі. Відтепер українцям та білорусам дозволено в’їзд у Чорногорію без додаткових обмежень в зв’язку із епідемією Covid-19 лише в випадку організованого прибуття повітряним транспортом.

Читайте також:  Недооцінений. Що буде з Свірзьким замком на Львівщині

На практиці це означає, що для авіапасажирів рейсів з України та Білорусі наявності тестів не вимагається, тоді як мандрівникам, що прямують до Чорногорії наземним транспортом, потрібно мати негативний тест на коронавірус, зроблений не пізніше ніж за 72 години до перетину кордону.

Хорватія прийняла рішення про необхідність обов’язково проходити 14-денну самоізоляцію для громадян третіх країн, зокрема, для України. У разі наявності тесту на Covid-19 не давніше, як 48 годин.

З цього тижня носіння масок для обличчя буде обов’язковим в більшості закритих громадських місць країни, через те, що кількість випадків Covid-19 продовжує зростати.

Польща – Іран – Іспанія – Німеччина – США. Екзитполи, проведені за результатами другого туру президентських виборів у Польщі, проведені службою Ipsos дають Дуді 50,4% підтримки виборців, тоді як його опоненту меру Варшави Рафалу Тшасковському – 49,6%.

В Ірані заявили, що катастрофа Boeing компанії Міжнародні авіалінії України була викликана неправильним налаштуванням системи протиповітряної оборони.

Уряд Іспанії направить 40 тисяч поліцейських на головні курорти цього літа, щоб вони контролювали дотримання санітарних правил.

Читайте також: Як у Європі заохочують купівлю електромобілів і як бути з цим на Львівщині

Папа Франциск заявив, що страждає від рішення Туреччини зробити стамбульський музей Святої Софії мечеттю.

Азербайджан та Вірменія і повідомили про збройну сутичку на кордоні двох країн. Є втрати з обох сторін.

На військово-морській базі в Сан-Дієго триває пожежа на десантному кораблі ВМС США USS Bonhomme Richard. Постраждали 17 моряків і четверо цивільних.

На вихідні Україна знову повернулась до ковідної теми. Поза тим – вибори в Польщі, папа Франциск страждає від рішення Туреччини щодо статусу собору святої Софії, між Азербайджаном та Вірменією збройний конфлікт. І ще  якщо зібралися за кордон на відпочинок, то зверніть увагу на правила в'їзду. Бережіть себе. Гарного Вам дня! 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!