5 Головних новин Львова. Карантин знову продовжили та підозра ексміністру зі Львова

3043 0
Найважливіше за 19 червня.
Фото Maciej Rusek для Unsplash

Фото Maciej Rusek для Unsplash

1. Карантин у Львові та області продовжили до 22 червня. Заступник голови ЛОДА Іван Собко заявив, епіцентром хвороби є Львів, Пустомитівський та Яворівський райони. Продовження карантину означає, що львів’яни й надалі можуть користуватися громадським транспортом у режимі спецперевезень, а відкривати дитсадки і зали закладів харчування не можна.

Читайте також: В Уряді вважають, що в Україні почалась друга хвиля епідемії коронавірусу

2. На Львівщині зафіксували 142 нових випадків інфікування коронавірусом. Це на 29 пацієнтів менше, ніж напередодні. Нагадаємо, позавчора в області був зафіксований абсолютний рекорд кількості нових хворих на Covid-19 – 171 особа. Загалом на Львівщині лабораторно підтверджено 3 540 випадків інфікування коронавірусом.

За минулу добу лабораторні центри провели 643 ПЛР-тести. Серед них з нових проб зроблено 543 тестів, з яких 105 – позитивні (72 – мешканці Львова).

В Україні нині рекорд – 921 нових хворих на Covid-19. Разом 34 984 особи. Вилікувалися – 16 033 (плюс 586), а померло 985 (плюс 19).

Читайте також: Недоторканний. Зеленського не змогли оштрафувати за порушення карантину

3. Ексміністру зі Львова вручили підозру. Звинувачують у мільйонних збитках державі. Детективи НАБУ повідомили ексміністру інфраструктури України Володимиру Омеляну про підозру у вчиненні дій, через які державний бюджет недоотримав 30,5 млн грн. Слідчі встановили, що колишній міністр у грудні 2017 року видав наказ про зменшення усіх портових зборів (крім маякового) на 20%.

Водночас Омелян на своїй сторінці у Фейсбук нагадав, що зменшення портових тарифів і зборів було колегіальним рішенням тодішнього Кабміну.

4. Готелі у Львові не платитимуть туристичного збору до кінця року. Депутати ЛМР підтримали зміни до проєкту ухвали «Про заходи підтримки суб’єктів підприємницької діяльності на період карантину», які передбачають звільнення готелів від стягнення туристичного збору до кінця цього року.

Читайте також: У Львові тимчасово не курсують тролейбуси №30, 29, 22. Коли відновлять

5. Куди поїхати на вихідні зі Львова. Поблукати вуличками старих міст. На заході України збереглося чимало місць, які варто побачити, щоб торкнутися до минулого. Їхні вулиці пам’ятають інше життя, тішать неспішною атмосферою та пропонують відкрити таємниці, які причаїлися десь там далеко. Tvoemisto.tv пропонує кілька варіантів, куди варто зазирнути хоч на кілька годин.

Гарного Вам вечора!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!