Київ

Підозрюваного в отриманні хабаря суддю Київського апеляційного суду відправили під домашній арешт із заставою

568 0
Адвокат стверджує, що суддя хворіє і не зможе отримувати медичну допомогу у СІЗО. Прокуратура не вірить
Суддя В

Суддя В'ячеслав Дзюбін (праворуч). Фото: УНІАН

Ще одному судді Київського апеляційного суду В'ячеслава Дзюбіна, підозрюваному в отриманні хабаря за, обрали запобіжний захід у вигляді застави в 4 мільйони гривень. Також він має носити електронний засіб контролю. Про це стало відомо під час засідання Вищого антикорупційного суду 18 грудня.

Суддя Дзюбін майже три тижні перебуває у лікарні, тож запобіжний йому обирали по відеозв'язку.

«Вважаємо, що не існує медичних перешкод для перебування під вартою», — зазначив прокурор.

Також він просив обрати заставу в розмірі 6 999 872 грн, враховуючи офіційні доходи судді за минулі роки.

Адвокат зауважив, що Дзюбін лікується від хронічної хвороби, а не тієї, яка "виникає після вручення підозри". Тому йому може знадобитись спеціалізована медична допомога, яку в слідчому ізоляторі не зможуть надати.

Суд задовольнив клопотання прокурора частково і обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 4 млн гривень і домашнього арешту.

Підозрюваний має внести кошти протягом п'яти днів.

Перед цим для іншого судді Ігоря Паленика призначили запобіжний захід у вигляді тримання під вартою до 3 лютого з можливістю внести заставу 4 мільйони грн.

А для судді Юрія Сливи суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці із заставою 2,5 мільйони гривень

Нагадаємо, детективи НАБУ та прокурори САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч доларів. Йдеться про суддів, які розглядали справу колишнього президента «Мотор Січі» В’ячеслава Богуслаєва. За даними слідства, суддя Київського апеляційного суду запропонував скасування арешту на повітряні судна компанії. За це йому та ще трійці суддів представник компанії мав надати 35 тисяч доларів.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!