5 Головних новин. На Львівщині уже немає червоних зон та підвищення цін за газ для населення

1552 0
Найважливіше за 27 серпня.
Фото: Darya Tryfanava for Unsplash

Фото: Darya Tryfanava for Unsplash

1. В Україні змінили поділ на карантинні зони. У якій Львів та Львівщина. Державна комісія з питань техногенної безпеки та надзвичайних ситуацій ухвалила нове рішення про поділ на зони епіднебезпеки.  Згідно з новим поділом, на Львівщині вже немає червоних зон епіднебезпеки, у яких діють найжорсткіші карантинні обмеження.

До помаранчевої зони епіднебезпеки потрапили: міста Львів, Моршин, Самбір та Жовківський, Пустомитівський та Яворівський райони.

Читайте також: Як підготувати дитину до початку навчального року. Чеклист для школярів та батьків

2. В області зафіксували 203 нових випадків інфікування коронавірусом. Загалом станом на 27 серпня на Львівщині лабораторно підтверджено 13 763 випадків. За весь період карантину одужали 4 061людей (плюс 106), померли – 374 (плюс 7).

Лабораторні центри провели 1 327 ПЛР-тестів. Залишок проб у холодильнику – 1 006.

В Україні за добу 1 974 нових хворих на Covid-19. Разом – 112 059 особи. Вилікувалися – 54 217 (плюс 763), а померло 2 403 (плюс 49).

3. Помер Василь Шпіцер – перший міський голова Львова у незалежній Україні. Про це на своїй фейсбук-сторінці повідомив його племінник Андрій Шпіцер. «Вуйко Василь замінив мені батька, став для мене, авторитетом, наставником, кумиром та прикладом – дороговказом у моєму житті», – написав він.

Читайте також: У РНБО прогнозують 360 тис. хворих на Covid-19 в Україні на день виборів

Василь Шпіцер був політиком, громадським діячем, публіцистом, кандидатом технічних наук та винахідником. У 1990 році став депутатом Львівської обласної та міської рад, а з 1990 до 1994 року був головою міськради Львова та міськвиконкому. Потому ще рік працював у Львівській ОДА.

4. В Україні почали підвищувати ціну за газ для населення. НАК «Нафтогаз Україна» почав підвищувати ціни на газ для населення за річним контрактом на 10%. Із 4,73 гривні ціна зросла до 5,24 гривні за кубічний метр.

Пояснюють, що «зростання цін обумовлено підвищенням вартості газу на європейських газових хабах, яке традиційно відбувається напередодні опалювального сезону».

Читайте також: Традиційного дня знань у Львові на 1 вересня не буде

5. У Львові через коронавірус закривають дитячий садок «Святого Миколая» №135.  Зокрема, як уточнила завідувачка дитсадка Галина Тузяк, один із працівників отримав позитивний результат ПЛР-тесту, тому садок йде на карантин. Заклад дошкільної освіти закривають на два тижні.

Гарного Вам вечора!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!