5 ресурсів, які допоможуть легко та цікаво вивчити польську

110030 0
Можливість навчатися чи працювати в Польщі, необхідна умова для отримання "карти поляка", можливість комфортно мандрувати Польщею чи спілкуватись з польськими туристами у Львові… Ми назвали лише кілька причин, чому може бути корисним вивчення польської мови. До того ж, польська дуже схожа на українську, відтак, доволі проста для вивчення. Tvoemisto.tv підготувало добірку ресурсів, які допоможуть легко та із задоволенням вивчити польську.
Фото - edu4life.org

Фото - edu4life.org

Онлайн-уроки

Якщо говорити про вивчення польської мови, то просто не можна не згадати е-курс PortEuropa. Щоби отримувати електронною поштою безкоштовні матеріали, необхідні для вивчення польської, досить просто зареєструватися.

Цей е-курс відрізняється від класичних методів навчання польської мови. Його особливістю є те,що розроблений метод спеціально для українців, чия мова доволі схожа на польську.  Автор методу, польський кореспондент “Дзеркала тижня” Якуб Логінов пропонує - оскільки у польській      та українській мовах дуже багато схожих слів, то для початку, аби оволодіти мовою наших західних сусідів, слід розпочати вивчення тих слів, які відрізняються у двох мовах. Мабуть чи не найкращим доказом ефективності цього методу є сам Якуб Логінов, якому українською вдалося оволодіти всього за 4 місяці.

Фільми польською

Легким, цікавим та дуже ефективним методом вивчати іноземну мову, безумовно, є перегляд фільмів цією мовою. Тим більше, що на відміну від вивчення за підручниками, так ви навчитеся легко сприймати розмовну мову, та зможете розуміти сленг.

Чудові сучасні фільми польською цілком легально та абсолютно безкоштовно можна переглянути на сторінці польського публічного телебачення. Тут також можна подивитися цікаві репортажі, передачі та телесеріали.

5 кіносайтів для вивчення англійської

Широкий вибір безкоштовного відео із українськими та російськими субтитрами на польській мові можна знайти на українському сайті ex.ua  у закладочці Filmy po polsku. Тут можна знайти усе - від класики радянського періоду до сучасних польських комедій, документалок та історичних фільмів, а також сучасні телешоу.

Читайте також: 5 кіносайтів для вивчення англійської

Телебачення та радіо

Можна також переглядати сучасне польське телебачення. Канали TVP1, TVP2, TVP Polonia, спортивні та музичні канали онлайн можна переглядати тут. На цій сторінці можна знайти також канал, що допоможе вивчити іноземну і вашим дітям: на каналі Disney Junior показують улюблені мультики польською.  

Польську можна також вчити та вдосконалювати слухаючи польське радіо. Радіо Jedynka, Dwójka Polskie Radio 24, Radio Poland, Polskie Radio Bialystok, Radio Eska, Radio Gdansk, тощо, можна слухати в он-лайн на сторінці polskieradio.pl, а також за посиланням.

Спілкування польською

І звісно, вивчити мову без спілкування не вдасться. Знайти однодумців, спілкуватися та ділитися цікавими і корисними матеріалами на польській мові можна у групі ФБ «Польсьсикй клуб», або ж у аналогічній групі у ВК «Польський клуб - вивчаємо польську мову». До слова, група ВК більш «жива» - тут частіше з’являються різноманітні таблиці із словами та правилами, необхідними для вивчення польської. А ще - польські жарти та цікавинки про нашого західного сусіда. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!