7 речей про Львів. Найцікавіше за минулий тиждень

4051 1
Тиждень, що минув, уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим він запам’ятався львів’янам.

Citylife

Минулого тижня у Львові попрощались із відомим українським поп-виконавцем Владіславом Левицьким, який загинув в автокатастрофі поблизу міста Золочева вночі з липня. Разом зі співаком в автомобілі були його рідна сестра з донькою. Не вижив ніхто.

Глава МВС Арсен Аваков повідомив, що нова патрульна поліція в Одесі та Львові може з'явитися вже наприкінці серпня.

Також цього тижня було внесено зміни у додаток до рішення виконавчого комітету від 27.06.2014 № 487 «Про затвердження переліку зупинок громадського транспорту загального користування».

Львів’яни зустріли десантників із зони АТО. Як інформує прес-служба Міністерства оборони України, військові перебували у найгарячіших напрямках лінії зіткнення із російсько-терористичними загарбниками: Луганська ТЕС, місто Щастя тощо

Упродовж тижня копію ікони Матері Божої Неустанної Помочі вшановували у різних храмах міста..

За результатами дослідження, проведеного ДУ «Львівський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України», не всі водойми Львівщини отримали дозвіл на купання.

1 липня 2015 року о 09:00 годині на Львівщині відчинили свої двері для відвідувачів шість місцевих центрів з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Пропонуємо їх адреси.

Пропускний пункт «Угринів – Долгобичув» на українсько-польському кордоні від 1 липня доступний для пішого переходу. Експериментальне дослідження триватиме до кінця цього року.

Із 10 до 12 липня у Львові проходитиме традиційна промоційно-туристична акція «Ніч у Львові», яка відбувається двічі на рік – восени та влітку. Цього року літній проект відбудеться під гаслом духовності. Також кожен з трьох днів матиме свою тематику: театр, музика, кіно. Багато місць будуть відкриті вперше для загалу.

Авіакомпанія «Міжнародні авіалінії України» (МАУ) почала здійснювати прямі сезонні рейси між Львовом та Римом.

 «Торкнутися «вишиваної» історії в Садах майбутності» - таким був леймотив ексклюзивного fashion-show від Оксани Караванської. Дизайнер вперше показала в Україні свою колекцію вишиванок третього тисячоліття – Vyshyvanka Couture.

Благодійність

У неділю, 5 липня, у Кінотеатрі ім. Довженка відбувся благодійний концерт під назвою «Разом з Вами і для Вас». Для гостей заходу співали тріо священиків Української Греко-Католицької Церкви «Новий час»: отець Роман Назаркевич, отець Андрій Щепан та отець Мирослав Ковальчук.

Минулого тижня львів’яни здавали кров дев’ятимісячному Яремі Барабашу, який зараз перебуває в опіковому відділенні 8-ї клінічної лікарні та 18-річній Софії Кузнєцовій, яка потрапила під потяг на станції «Підзамче».

Урбаністика

На вулиці Замарстинівській у Львові демонтували літній майданчик, виконавши рішення суду.

Відповідно до рішення виконавчого комітету ЛМР, департаменту житлового господарства та інфраструктури надано функції замовника і дозвіл на проектування та капітальний ремонт фонтану на вулиці Богдана Хмельницького біля будинку № 56. Фінансуватимуть роботи за рахунок коштів бюджету розвитку міського бюджету Львова.

Виконавчий комітет Львівської міської ради погодив ПАТ «Київстар» встановлення з 3 липня по 1 листопада цього року архітектурної композиції на площі Ринок, 1. Композицію розмісять на газоні з північної сторони площі.

Парк культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького запустив опитування серед львів’ян. Мешканці міста мають можливість не лише долучитися до проекту розвитку парку, а й виграти два абонементи на атракціони.

Завершились роботи з відновлення ще однієї локації на Підзамче. Сквер, розташований на перетині вулиць Хмельницького та Стрімкої, тепер має оновлений вигляд.

Корисності

Літній сезон можна перетворити на 3-місячне оздоровлення, омолодження, профілактику та лікування від більшості існуючих проблем зі здоров'ям. Для цього потрібно лише щодня вживати ягоди і знати їх унікальні властивості.

Мова для людини – це не лише спосіб висловлення думок, але й інструмент формування власного іміджу. Tvoemisto.tv підготувало 5 порад, які допоможуть стати красномовнішим.

У літній час у дітей з’являється багато вільного часу, а от у батьків з’являються запитання – як їх розважити? Пропонуємо вам 5 ідей, які допоможуть провести літній час із дітьми весело і з користю.

Бажаєте зберегти пам'ять про зустріч зі Львовом якнайдовше? Не повертайтеся додому з пустими руками, придбайте колоритний місцевий сувенір. «Твоє місто» підготувало 5 речей, які можна привезти на згадку зі Львова.

Транспорт

Як поінформував начальник управління транспорту та зв’язку ЛМР Віктор Щир, нічними маршрутами щоночі користується в середньому 300 осіб. Він переконаний, що в майбутньому пасажиропотоки у нічних маршрутах зростатимуть, адже до управління надходить багато дзвінків від мешканців, які цікавлять графіками та маршрутами нічного громадського транспорту. Наразі працюють над удосконаленням маршрутів й інтервалів руху автобусів. Безпеку у транспорті забезпечуватиме «Муніципальна дружина».

Після інциденту із тролейбусом, який спалахнув під час руху за маршрутом №2, у ЛКП «Львівелетротранспорт» пообіцяли ретельно перевірити весь рухомий склад.

У зв’язку зі змінами схеми руху, на кільці вулиць Чорновола – Липинського заборонено змінювати смугу руху, а також водії повинні будуть пропускати на в’їзді у кільце машини з усіх смуг. Така нова схема називається «Roundabout» та діє в країнах північної Європи.

30 червня, на ремонт закрили останню частину вулиці Гайдамацької на ділянці від вул. Лобачевського до вул. Замарстинівської та перехрестя вул. Гайдамацька-Замарстинівська. Тому трамвай №6 до жовтня не курсуватиме по вул. Промисловій та вул. Замарстинівській.

У зв’язку з ремонтними роботами на Львівській залізниці відбудуться зміни в русі деяких поїздів.

Освіта

Із 10 липня стартує чергова вступна кампанія до вищих навчальних закладів. Спеціаліст львівського представництва ГО «Опора» Наталія Радиш розповіла, які новації чекають на вступників цього року.

Аналітичний центр «CEDOS» опублікував 10 кроків для абітурієнтів, які допоможуть проаналізувати пропозиції університетів на освітньому ринку та визначитись із вибором навчального закладу.

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Із 1 липня на дорогах Львова з’явилися нічні маршрутки. Вони курсують містом у тестовому режимі. Вартість проїзду складає 8 гривень. Tvoemisto.tv дізнавалося, як львів’яни сприйняли це нововведення.

Прийдешні вихідні обіцяють бути сонячними, тому Tvoemisto.tv приготувало цікавий, короткотривалий і не потребуючий значних затрат маршрут для любителів активного відпочинку. Пропонуємо цього разу «пройтись» стежками опришків і довідатись більше про Скелі Довбуша.

Tvoemisto.tv продовжує публікувати цікаві факти про визначні місця Львова. Сьогодні пропонуємо вам 7 цікавинок про невід’ємну частину нашого міста – гору, яка є такою ж давньою, як і Львів. Подейкують, що кілька століть Лиса гора – це також місце зустрічі всілякої нечисті.

У Львові функціонує три пологових будинки – Міський комунальний клінічний пологовий будинок №1 м. Львова, Пологове відділення комунальної 3-ої МКЛ м. Львова та пологове відділення Львівської обласної клінічної лікарні. Львівський державний обласний перинатальний центр наразі перебуває на реконструкції. Журналіст та фотограф Tvoemisto.tv обійшли усі діючі пологові будинки, щоб показати вагітним жінкам, в яких умовах у цих закладах народжуються діти.

Підготувала Наталія Середюк

 


Читайте також:
5 Липня, 2015 14:33
666 ... а про події що розвернулися навколо Львівського Центру творчостиі дітей та юнацтва Галичини чому забули розказати ? ... про "операцію" , сплановану на дискредитацію директора Центра ... про те , що працівники не можуть отримати ні зарплати , ні відпускні через вилучення печатки отими "оперативниками" ... наразі там відбувається дуже погана "постановка" отими "операми" конкретно вонючої "опери" ... час підключатись ЗМІ ... бо якщо "доспівають" до фіналу цю "оперу" , діти Галичини залишаться без такого Центру ... Слава Україні ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!