7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2251 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати разом, як у Львові минув тиждень із 25 квітня по 5 травня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

На площі Ринок відсвяткували поливаний понеділок, а на святкування Великодня у Шевченківському Гаю приїхав чинний президент України Петро Порошенко.

В Україні запрацювали зміни до закону про ЖКГ, з травня українцям знизили ціну на газ. НАБУ та ДБР проводять обшуки у львівській податковій через незаконні махінації з безготівковими коштами.

У Львові нагородили почесних громадян. Владика Венедикт представив у Львові свою книгу. Центром міста пройшла театралізована хода.

Транспорт

В Україні запрацювали зміни до техогляду авто. Після реконструкції Двірцевої, трамваї стануть базовим перевізником до залізничного вокзалу.

Після відкриття Замарстинівської трамвай №5 курсуватиме до Коновальця. Три трамвайні маршрути змінять маршрути з 13 травня.

Будівництво, ремонти та реставрації

Частину вулиці Миколайчука відремонтують за 91 млн гривень. Частину кам’яниці на площі Ринок продадуть за 46 млн гривень. На Чорновола почали будувати велодоріжку.

Бізнес, освіта, медицина

Із травня українці можуть змінювати мобільного оператора без зміни номера. Міський голова Андрій Садовий оприлюднив декларацію за минулий рік.

Американське видання The Washington Post радить читачам відвідати Львів як туристичне місто.

Благодійність і цікавинки

ЦВК офіційно оголосила результати виборів президента України. У Львові зняли фільм про життя Єви Хейман, яка загинула в Освенцимі. У Львові відкрили новий сезон дитячої залізниці.

Спецпроекти «Твого міста»

Віктор Гальчинський продовжує мандрівку нетуристичними місцями Львова і цього разу розповідає про район Кастелівки.

Точка зору: колонки

Львів’янка Наталія Кузьо, яка практикує здорове харчування, розповідає, як пережити Великодні та інші застілля без значної шкоди для здоров’я.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!