7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

1628 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам період із 20 по 26 січня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

Львівський аеропорт пікетували рівненські підприємці. Службове авто Андрія Садового продали за понад 200 тисяч гривень. Брати Дубневичі переписали ТЕЦ на Львівщині на своїх синів. У ЛОДА призначили нову керівницю юридичного відділу. Четверо футболістів пішли з львівських «Карпат». Гірники на Львівщині перекривали трасу.

Ремонти, рестраврації, будівництво

У Львові закрили для проїзду транспорту вулицю Пимоненка. Другу частину вул. Курмановича ремонтуватиме «Онур» за 42,4 млн гривень. У Львові перекрили рух транспорту на вул. Бойчука – Боткіна. На Новому Львові планують збудувати нову вулицю. Укрзалізниця хоче збудувати житло та офіси на території приміського вокзалу.

Транспорт

Львівелектротранс хоче звести житло для водіїв на території депо. Кінцеву зупинку тролейбуса №33 знову перенесуть. Львівелектротранс отримав офіційних керівників. У Львові передумали підвищувати вартість проїзду в транспорті. Маршрути та 28 змінили схему руху. Також до Малехова та Підбірців курсуватиме два тимчасових маршрути.

Освіта, здоров’я та бізнес

Які щеплення в Україні обов’язкові, а які МОЗ рекомендує зробити. Власниця львівської клініки загинула в аварії. Як російськомовні школи переходитимуть на українську. Також стало відомо, хто з львівських спортсменів може поїхати на Олімпійські ігри. МОЗ видало рекомендації щодо нового коронавірусу. Діонісій і Тіана. Якими рідковживаними іменами називали дітей на Львівщині у 2019 році. Львівський перинатальний центр отримав нового керівника. А двом львівських лікарням придбають у лізинг обладнання. Водночас Львівський Охматдит очолила Олександра Бурда.

Соціальні проєкти, благодйність, цікавинки

Хто може представляти Україну на Євробаченні. Перелік. У електронному кабінеті водія з’явилася нова безкоштовна послуга. Поетесу Маріанну Кіяновську висунули на Шевченківську премію. Львівська дизайнерка презентувала свою колекцію у Давосі. Сплатити штраф за ПДР можна буде на місці онлайн. Кабмін підрахував населення України.

Точка зору: колонки

Львів’янка Наталія Смуток розповідає про важливість планування та делегування у роботі. Власниця бізнесу Ірина Петелицька ділиться традицією віддавати десятину на добрі справи. Ярослава Ніканшин, координаторка центру «Дім самостійного життя», соціальна працівниця, фармацевтка, мама двох діток розповідає, як спершу навіть не могла вимовити діагнозу свого сина та ділиться досвідом про те, як дозволити собі бути щасливою, маючи дитину з інвалідністю. Керівниця перинатального центру Марія Малачинська вчить тому, як жінці доглядати за собою після пологів. А журналістка Устя Стефанчук розповідає про те, що переосмислила свою галицьку ідентичність.

Спецпроєкти

Львівське подружжя Соломії Братах та Ігоря Реви розповіло, як вони переїхали з центру міста до села та почали варити сир і вчити цьому дітей. Також ми проаналізували соцмережі і поспілкувалися з батьками щодо міфів та побоювань, які виникають у них при вакцинації дітей. У ефірі ток-шоу «Наші реформи» Христина-Ліщук Якимович, експертка з імунології-алергології дорослих та Богдан Остальський, головний педіатр Львова відповідали на запитання людей та розвінчували міфи. А Ольга Баран, директорка початкової школи №4 та Іван Лозенко, директор ліцею №28 розповіли, як вони впливають на якість харчування, що змінили у меню за останній час і чи хочуть діти їсти у їдальнях. А також поділилися думками про те, які товари варто перестати  продавати у буфеті. Керівниця ЛКП «Лев» розповіла про жіноче лідерство та підприємство, де допомагають тваринкам.

«Жінки в історії Твого міста» – проект, який розповідає про героїнь, які жили і творили у Львові. Продовжуємо цикл матеріалів цикл матеріалів історією про переможницю конкурсу краси «Міс Полонія» та акторку, яку називали однією з перших акторок польського еротичного кіно.

Tvoemisto.tv у межах проєкту «Наші реформи» дізналось, як змінились комунальні поліклініки Львова від початку реформи, чи готові вони іти далі та чи не бояться конкуренції з приватними клініками та лабораторіями.

Дві Катерини поділилися досвідом про те, як заснувати успішну козячу ферму.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!