7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2266 0
Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам'ятався львів'янам період із 6 по 12 січня.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

CityLife

Львівяни відсвяткували Різдво. З цієї нагоди містом пройшла хода звіздарів, а у Шевченківському гаю відбулась традиційна забава. До Різдва львівська співачка Оксана Муха презентувала нову колядку.

У Львові обрали керівника Бюро спадщини – ним став Павло Богайчик. А рівненський депутат Святослав Євтушенко очолив ЛКП «Зелене місто», що будуватиме сміттєпереробний завод.

Львівський священник Степан Сус став наймолодшим католицьким єпископом та помічником Блаженнішого Святослава, Глави УГКЦ.

Містянам, кажуть у міськраді Львова, не сподобався зовнішній вигляд системи болардів, що мали встановити в центрі, тож її запуск відклали.

У Львові заговорили про подорожчання холодної води на 4 грн за кубометр. А вартість проїзду у трамваях і тролейбусах вже підняли.

Ремонти, рестраврації, будівництво

Для проїзду відкрили частину вулиці Замарстинівської.

Транспорт

У Винниках встановили камери фіксації швидкості авто, а у Львові змінили дату запуску трамваїв на Замарстинівську, а разом з тим заговорили про продовження маршруту на Мазепи.

А італійський лоукостер Ernest airlines остаточно припиняє літати зі Львова через відкликання ліцензії.

Освіта, здоров’я та бізнес

До трьох львівських шкіл у гості завітають українські полярники. А міжнародна компанія Erns & Young заявила про плани відкрити свій офіс у Львові.

Соціальні проєкти, благодйність, цікавинки

Тим, у кого вже настав період «після свят», пропонуємо перелік пунктів, де можна здати ялинку. А також запрошуємо на українське кіно наступного тижня – передпоказ стрічки за романом Софії Андрухович «Фелікс Австрія» вже відбувся.

Точка зору: колонки

Мирослав Маринович згадує, як на своє перше Різдво у засланні 1978 року колядував під бараком Євгена Сверстюка.

Вокаліст Піккардійської Терції Славко Нудик розповідає, як у 10 років написав перший сценарій вертепу.

Львівська перекладачка Наталія Іваничук згадує про дисидентський вертеп 1972 року, після якого арештували Ірину Калинець, Стефанію Шабатуру та Василя Стуса.

Львівська колекціонерка давніх народних строїв Уляна Явна розповідає, де Богдан Лепкий написав рядки вірша «Святий вечір» та що ця пісня символізує зараз.

Директор меморіального музею Івана Франка Богдан Тихолоз згадує, як у його шкільні роки під час радянської влади Різдво відзначали із обмеженнями.

Соліст «Піккардійської терції» Андрій Капраль ділиться трепетними відчуттями від зимових свят, що повертають в дитинство.

Львівська волонтерка та дружина учасника АТО Ольга Кептанар розповідає, що варто і не варто робити при нападі та коли слід точно викликати швидку.

Спецпроєкти

Цього тижня ми розповідали, у що вірили прадавні галичани, та чи існують їхні традиції зараз.

Також ми говорили про те, чому судова реформа має стосуватися кожного і як повернути довіру до судів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!