7 речей про Львів. Найважливіше за тиждень

2740 0
Тиждень, що минув уже став історією. Він був багатим на новини і події, а для декого психологічно складним. Tvoemisto.tv пропонує пригадати, чим запам’ятався львів’янам останній тиждень цієї зими.

CityLife

Тиждень для львів’ян розпочався спільною толокою, завдяки якій територія біля собору святого Юра знову стала охайною і чистою. Інша ініціативна група продовжувала займатися відновленням бомбосховищ. Львів’яни обурювалися через те, що у місцевому гіпермаркеті торгують продукцією з «ДНР». У тутешніх військкоматах почали спостерігати справжній «жіночий бум». Жителі Сихівського району наполегливо відстоюють власну ініціативу – сквер замість новобудови. Освітяни запевняють, що карантин цього року омине наше місто, а у Львівтеплоенерго пообіцяли не відключати опалення до 15 квітня. Львів’яни цього тижня зацікавлено стежили, як приймають міський бюджет та на що виділять кошти першочергово. Не оминули нас і сумні новини: цього тижня Львів прощався з новітніми Героями.

 

Комуналка

Уже традиційно Tvoemisto.tv інформує про відсутність світла та ситуацію на дорогах. Цього тижня ми писали для львів’ян, наскільки подорожчає світло найближчим часом та які вулиці міста планують відремонтувати. Також надавали поради фахівців, як жити енергоефективно, де можна утилізувати техніку й електроприлади, які вже віджили своє, та чи варто зараз нашвидкоруч витрачати заощаджені кошти у гривнях. Ще ми повідомляли, що невдовзі таки знесуть незаконну новобудову на вулиці Личаківській.

 

Транспорт

Львів’яни були обурені через те, що одна з маршруток несподівано змінила графік свого курсування,  а на дорогах міста вкотре ламається переповнений пасажирами громадський транспорт. Ми інформували вас, на що мешканці міста скаржаться найчастіше в управління транспорту та чому в майбутньому дорога «Львів-Краковець» може стати платною. Ще ми писали, що протягом року відремонтують третину міського електротранспорту, та дізнавалися, чи з’явиться у Львові електробус.

 

Освіта

Цього тижня ми чимало уваги приділяли українській освіті та нововведенням у цій сфері. Зокрема, розписали за пунктами, які зміни чекають на школярів та їх батьків. Також інформували, що тестування майбутніх першокласників віднині заборонено, а 12-річної системи навчання поки що не запроваджуватимуть. Окрім того, ми пропонували масштабний перелік гуртків для організації позакласного дозвілля львівських школярів та публікували умови стипендійного навчання за кордоном для студентів і викладачів.

 

Думки розумних людей

Ми пропонували нашим читачам роздуми Любомира Гузара про те, що буде з Україною; коротку оповідь Андрія Худо про правило трьох місяців та одного автобуса; 12 тез ректора УКУ Богдана Праха про те, як будувати бізнес і країну в умовах війни; заклик Андрія Бондара очікувати гіршого, але сподіватись на краще; а також міркування польського режисера Кшиштофа Зануссі про війну, кіно та серіали.

 

Корисності

Ми радили вам, як побороти авітаміноз та виглядати молодшими. Окрім того, перераховували сайти, де можна скачати або придбати електронні книжки українською мовою           . Дізнавалися, коли у Львові з’явиться 3G-Інтернет, як львів’янам домогтися ремонту дороги чи хідника та як долучитися до збору літератури для мешканців східних областей. Також ми публікували раритетні фото кав’ярні «Вірменка», результати експерименту львівського блогера про внутрішній туризм та вкотре нагадували, що парки Львова – ідеальне місце для весняних прогулянок.

 

Спецпроекти Tvoemisto.tv

Цього тижня ми розповідали про в’язничного капелана Григорія Драуса. Спільними зусиллями шукали відповіді, як розвинути Львів технологічно та дізнавалися, як твориться львівський дизайн. Публікували три історії про героїчних львів’ян на передовій та пропонували переглянути чергове відео із циклу «Музика воїнів». Окрім того, випустили ще один мініатюрний словник (тепер – Поділля й Закарпаття) й розповіли про унікальну чоловічу професію – брадобрей.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!