Блаженніший Святослав вакцинувався від коронавірусу

1427 0
Глава УГКЦ зазнчив, що немає жодних релігійних підстав, щоб відмовлятися від вакцинації.
фото: медіаресурс угкц

фото: медіаресурс угкц

Сьогодні, 16 березня, відбулася вакцинація релігійних діячів в Києві, серед них – глава УГКЦ Блаженніший Святослав. Він сказав, що при прийнятті рішення про вакцинацію слід слухати насамперед думку лікарів. Про це повідомляє пресслужба УГКЦ.

«Можу стверджувати, що немає жодних релігійних підстав, щоб відмовлятися від вакцинації. Відмова від вакцинації за релігійними мотивами часом прикриває в собі щось інше. Про це ми засвідчили окремим документом на рівні Всеукраїнської ради Церков та релігійних організацій», – каже Глава Церкви. Він також пригадав, що є три принципи, які в цьому питанні треба мати на увазі. Вакцинація має бути добровільною, доступною і безпечною. Кожна людина повинна мати право вибору про те, чи вакцинуватися.

Читайте також: Вакцини для відомих. У Львові створили Google-форму для щеплення від Covid-19

«Від імені релігійних діячів ми є вдячними, що бодай залишковою вакциною нам дали можливість отримати захист від цієї хвороби», – зазначив Блаженніший Святослав.

Відповідаючи на запитання про те, чи він особисто не мав сумніву перед вакцинуванням, Блаженніший Святослав сказав: «Непоганою ознакою є сумнів, бо хто не сумнівається, той не рухається вперед і не шукає істини. Віруюча людина має право на сумнів, тоді вона має причину пізнавати правду і шукати Істину».

За його словами, українці мають чомусь дуже багато «недовіри до всіх і вся». У такий спосіб наш народ себе проявляє як постгеноцидна нація, яка ще тільки виходить із постколоніального синдрому. Однак сьогодні довіру до медиків слід поставити на перше місце.

Читайте також: Священникам дозволили вакцинуватися залишковими дозами від коронавірусу

Нагадаємо, що 10 березня Львівський обласний центр громадського здоров'я запустив електронну форму для реєстрації публічних осіб на щеплення залишками вакцини від коронавірусу. Також платформа є на сайті департаменту охорони здоров’я Львівської облдержадміністрації. Детальніше читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!