Коли Україна перейде на 12-річну освіту та Борис Джонсон у Львові. Підсумки доби

1429 0
Нині 10 вересня та 564 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: ЛОВА

Фото: ЛОВА

Ситуація на фронті:За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося понад 30 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 9 ударів по районах зосередження противника. Уражено 6 артилерійських засобів, зенітно-ракетний комплекс та ворожий склад паливно-мастильних матеріалів.

Уночі окупанти атакували Україну 32 дронами-камікадзе типу «Shahed-136/131», з яких 25 було знищено засобами протиповітряної оборони України. Більшість БпЛА загарбники спрямували на Київщину. Також за добу збито три розвідувальні БпЛА.

За даними КМВА, уламки «Шахедів у Шевченківському районі Києва  пошкодили квартиру в багатоповерхівці. Але більшість – впали на відкриту, незабудована територію. Постраждали авто, тролейбусні лінії електропередач, дороги.  Відомо про одного пораненого.

Читайте також: Хто і за яких умов може звільнитися з військової служби восени. Строки служби під час воєнного стану для мобілізованих військових довші, а підстав для звільнення менше, ніж під час особливого або мирного часу.

Та: Воєнкома Львівського району викрили на корупції. «Син керівника об’єднаного районного ТЦК міста Львова – отримав подарунок у вигляді недобудованого будинку площею 638 кв.м та прибудинкової території в смт Брюховичі, Львівської області».

Акцент дня: Ваші діти вчитимуться 12 років. Нехай це не стане несподіванкою. Україна має перейти на 12-річну систему освіти. У Державній службі якості освіти заговорили про можливі зміни вже у 2024 році. Тvoemisto.tv з’ясувало, коли насправді запровадять 12-річну систему освіти, хто зі школярів потрапить під реформу, що змінилося в початковій та базовій середній освіті та чого чекати від старшої профільної.

24 квітня на своїй сторінці у фейсбуці міністр освіти і науки Оксен Лісовий оприлюднив коментар: «Перехід на 12-річну систему шкільної освіти запланований у законі на 2027 рік. Він має відбутися в межах реформи Нової української школи. По-перше, для такого переходу необхідно мати затверджений державний стандарт про профільну старшу школу. Зараз він лише розробляється. По-друге, перехід вимагатиме чималих коштів, які нині у бюджеті не передбачені. Тому такі зміни на 2024 рік зараз не плануються. Окрім того, на мою думку, ми не можемо говорити про прискорення переходу на 12-річну школу як основного інструмента для подолання освітніх втрат. Для цього потрібні більш комплексні рішення, пошуком яких вже займаємося з командою».

Ключові події:

1. До Львова приїхав Борис Джонсон. Міська влада разом з Борисом Джонсоном вшанували пам’ять загиблих Захисників України та Героїв Небесної Сотні.

На цю ж тему: Борису Джонсону в університеті Франка вручили почесне звання. «У складні для світу часи відповідальність на себе беруть найсміливіші. Такою особистістю є Борис Джонсон, політична кар’єра якого є яскравим свідченням сміливості і обстоювання принципових рішень»;

2. Мешканці вийшли на пікети під Львівську ОВА. Вони виступили проти некритичних витрат з бюджету під час війни. Як зазначив волонтер Святослав Літинський, «здоровий глузд переміг в одному з тендерів – Львівська ОДА скасувала тендер на побудову лижеролерної траси».

Читайте також: Які вакансії та зарплати пропонують на Львівщині. На одного безробітного у Львівській області є 2 вакансії. Найбільший попит на робітників за сферами діяльності: переробна промисловість (23,3%), сфера торгівлі (15,0%), сфера освіти (12,0%), транспорт (9,3%), тимчасове розміщування й організація харчування (5,9%), державне управління й оборона, тощо;

3. Блаженніший Святослав нині очолить літургію у Ватикані в базиліці Святого Петра. Спільним богослужінням єпископи УГКЦ з усього світу завершать роботу Синоду, який цьогоріч відбуватиметься у Римі з 3 по 13 вересня, та відзначать 400-річчя мученицької смерті священномученика Йосафата.

Читайте також: На Львівщині за понад 10 мільйонів відреставрують храм 18 століття. Храм у Жовкві, що на Львівщині, є памʼяткою національного значення та обʼєктом Всесвітньої спадщини.

На цю ж тему: На Львівщині реставрують церкву, збудовану у 17 столітті. За два місяці роботи мають бути завершені;

4. Як українці подорожують під час війни. Опитування. Як йдеться у дослідженні, за останні півтора року 26% опитаних мандрували регіонами країни 1-2 рази, 12% – 3-5 разів. Понад 5 разів подорожували Україною 7% респондентів.

На цю ж тему: Куди поїхати на вихідні зі Львова. До легендарних підземель з королівськими скарбами. 

Tvoemisto.tv пропонує відвідати Яворів, прикордонне містечко біля полігону та з яворівськими забавками, які з’явилися навіть на монетах, та спробувати традиційний яворівський пиріг;

5. Фестиваль крафтярів, єврейський вікенд і музика в Ботанічному саду. Куди піти на вихідних у Львові. Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій.

На цю ж тему: Куди піти з дітьми у вільний час. Топ-10 локацій для відпочинку в Києві. Шукаєте ідеї для активного та цікавого відпочинку зі своєю дитиною в Києві? «Твоє місто. Київ» підготувало добірку цікавих і пізнавальних локацій у столиці, які подарують незабутні спогади дитині та дозволять наповнити її дозвілля низкою захопливих емоцій та веселощів.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!