Львівські чиновники частково відмовляться від паперових документів

2143 0
З 1 січня у межах реалізації проекту електронного врядування частина чиновників Львівської міської ради і районних адміністрацій міста переходить на електронний документообіг. Це дасть змогу економити папір та пришвидшити надання адміністративних послуг львів’янам, запевняють в мерії.

«Це проект, який не фінансується з міського бюджету. Ми найшли на цей проект донора – це шведське посольство. З 1 січня вони фінансують власне запуск електронного документообігу у міській раді. Після повної реалізації проекту очікується, що, наприклад, ми будемо значно менше бюджетних коштів витрачати на папір», – пояснив Tvoemisto.tv керівник управління ІТ Львівської міськради Тимофій Александронець.

З його слів, досі на рік місто витрачало на папір для чиновників близько 400 тис. грн. Завдяки е-урядуванню цю суму обіцяють «кардинально зменшити».

«Наразі немає прийнятого законодавства про електронний підпис, тож ми не можемо повністю перейти на електронне врядування на всіх етапах роботи. Тому процес триватиме в кілька черг: спочатку електронною стане тільки внутрішня документація міської ради, тобто, це стосуватиметься всієї міської ради і частини районних адміністрацій. Після цього – схема буде поширюватись на решта районів і сферу житлово-комунального господарства (наприклад, ЛКП)», – зазначив він.

Тимофій Александронець додав: «Зараз, коли людина приходить в центр надання адміністративних послуг, подає звернення, його починають розписувати на керівника відповідального підрозділу, на безпосередніх виконавців (можливо, на кількох керівників та кількох виконавців). І це забирає час. Натомість в системі електронного документообігу безпосередній виконавець отримує це звернення вже через 3-4 години. Тобто час на обробку звернення зменшується в 6-8 разів», – запевняє Тимофій Александронець.

Ті, хто не користується інтернетом, зможуть й надалі подавати документацію чи звернення у паперовому вигляді.

Детальніше про е-врядування у Львові читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!