Чому закрили кардіоцентр і з чого почались протести у Львові. Головне за тиждень

20373 0
Терпець у людей вривається, але карантин у Львові та на Львівщині не послабили.

Карантин цього тижня зовсім на себе не схожий – були дні, коли відбувалося по декілька протестів на день. А ще Зеленському дякували в Меденичах, протестували проти Авакова, закрили кардіоцентр на карантин і попрощалися з визначним композитором Мирославом Скориком.

Читайте також: Кардіограма життя. На лікарні швидкої допомоги намалюють мурал подяки лікарям

Терпець у людей вривається, але карантин у Львові та на Львівщині не послабили. Його продовжили до 12 червня. Кількість хворих на Covid-19, на жаль, тільки зростає.

Кардіоцентр у Львові закрили на карантин через велику кількість хворих на коронавірус – медиків. Про хворих лікарів у Львові та області зараз дуже багато інформації, однак цей випадок має свою унікальну історію. З власним джерел Тvoemisto.tv ще два тижні тому стало відомо, що працівники інфарктного відділення скаржаться на те, що у них недостатньо костюмів біозахисту, а у їхніх колег вже є підозра Covid-19.

Читайте також: Львівський кардіоцентр закривають через коронавірус

Після того, як ми про це написали, у кардіоцентрі хотіли провести внутрішню перевірку. Але цього не було зроблено. Цікаво, що під час нашого розслідування директор медзакладу Степан Павлик відмовився коментувати ситуацію телефоном.

Два тижні ані чиновники, ані керівництво кардіоцентру не поспішали відповідати на наші запитання та запити. Зараз у центрі 10 працівників з підтвердженим діагнозом, його закрили для нових пацієнтів і виписали хворих зі стаціонарів. А чиновники лише зараз планують провести розслідування і з’ясувати чи належно захищали і обстежували на коронавірус медперсонал.

До слова, тепер людей із ургентними серцевими хворобами перенаправлятимуть у Лікарню швидкої допомоги та в Львівську обласну клінічну лікарню. За офіційними даними у них  159 хворих на Covid-19 медпрацівників.

Проти свавілля правоохоронців: протести з вимогою відставки міністра внутрішніх справ Арсена Авакова пройшли по всій країні. Причина – знущання у відділку поліції Кагарлика, стрілянина у Броварах, яку спочатку дивним чином проігнорували копи та багато інших подій, за які винні не понесли покарання.

У Львові протестувальники прийшли від Головне управління нацполіції. А у Верховній Раді триває збір підписів за відставку керівника МВС – відповідна постанова внесена до парламенту.

Читайте також: На Львівщині відкрили 47 км відремонтованої дороги Львів – Пустомити – Меденичі

Нарешті закінчили реконструкцію дороги Львів-Пустомити-Меденичі. 47 км нового покриття сполучає Львів із курортними Трускавцем та Східницею. Відкрили дорогу урочисто – аркою з повітряних кульок і жовтою доріжкою. При цьому забули про соціальну дистанцію і маски.

Хоч її розпочали реконструювати ще за попередньої влади, усі подяки отримав президент Володимир Зеленський, який спочатку планував приїхати на відкриття цієї дороги, але так і не приїхав.

Цього тижня помер відомий композитор та музикознавець Мирослав Скорик. В липні йому могло б виповнитися 82 роки. Він - автор музики до фільму «Тіні забутих предків», всесвітньо відомого твору «Мелодія» і опери «Мойсей», на яку отримав благословення від Папи Римського Павла ІІ. Людина унікальної долі та таланту. Паличку диригента маестро Скорика поховали разом з ним на Личаківському кладовищі.

Читайте також: У Львові поховали композитора Мирослава Скорика. Фото, відео

Епопея з кабінетом обстеження водіїв на стан сп’яніння закінчилася. Його таки відкрили у Львові на Кульпарківській. Тепер є надія, що тим, хто любить хильнути чарку і сісти на кермо, таки не уникнути покарання.

Після такого тижня точно треба розслабитись. У суботу та неділю з 19 і аж до 23 години, вмикайте Tvoemisto.tv і слухайте онлайн-концерти Leopolis Jazz Fest.

Тож спокою вам, навіть тоді, коли світ знову починає набирати шалених темпів. До зустрічі наступного тижня.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!