Школярам перезарахують оцінки з гуртків, музичних і спортивних шкіл

8652 0
За новим законом можна не ходити на уроки фізкультури чи музики, якщо після уроків дитина відвідує спеціальну школу чи гурток.
фото: http://activeforlife.com

фото: http://activeforlife.com

Вчора, 25-го вересня, Президент України підписав новий Закон «Про освіту». Ухвалення закону має підвищити якість освіти та конкурентоспроможність молодого покоління на ринку праці. Про це повідомляється на саті Міністерства освіти і науки України.

Заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей розповів, що в межах позашкільної освіти активніше розвиваються нові сучасні освітні підходи. Тому діти, які навчаються музичних, спортивних школах тощо, зможуть перезараховувати свої здобутки та не відвідувати відповідні уроки у школі за домовленістю між батьками та керівництвом закладу.

Читайте також: Не лише домашні завдання. Чого хоче нова школа від батьків та вчителів?

Нагадаємо, новий Закон «Про освіту» Верховна Рада ухвалила 5 вересня. Новий закон дає початок реформі середньої школи, надає навчальним закладам більше автономії, а батькам – важелі контролю, а також підвищує рівень оплати праці педагогів. У документі також визначено мовне питання: в дитсадках та початковій школі окремі предмети можуть викладати мовою корінного народу або національної меншини, а на усіх наступних рівнях навчання вестимуть державною мовою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!