Кому у Львові передадуть містобудівні повноваження та що стане переломним моментом у війні. Підсумки доби

1165 0
Нині 30 вересня та 584 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 18:41, відбій – о 19:45. Фіксувався зліт МіГ-31К.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 44 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 14 ударів по районах зосередження противника, 2 – по його ЗРК. Уражено 2 зенітно-ракетних комплекси, 13 артилерійських засобів, склад боєприпасів та ворожу станцію РЕБ.

Уночі окупанти атакували Україну дронами-камікадзе типу «Shahed-136/131». Інформація щодо наслідків цієї тератаки уточнюється.

Читайте також: У День захисників та захисниць у Львові на хвилину зупиниться громадський транспорт. Упродовж хвилини храми всіх конфесій битимуть у дзвони.

А також: Під Києвом будують протирадіаційне шкільне укриття. Сховище зможе вмістити 235 людей, його планують здати в експлуатацію до кінця 2023 року.

Та: У Львові винесли вирок голові ГО за організацію втечі 24 ухилянтів під виглядом волонтерів. Чоловіка позбавили волі строком на 5 років та присудили штраф 4 тис. неоподаткованих мінімумів доходів громадян (68 тис. грн).

Акцент дня: Чи вбережуть Львівщину групи збиття «Шахедів» та що буде переломним моментом війни. На Львівщині до 15 жовтня запрацюють мобільні групи для збиття «шахедів». Це буде 50 мобільних груп, які повністю обладнані для збиття. Tvoemisto.tv розпитало у військового експерта Петра Черника, чи допоможе це захистити Львівщини, також поговорили про тактику росіян станом на сьогодні, роботу української ППО і переломний момент війни.

«У моєму розумінні, перші дві точки надлому, які можуть бути по-справжньому успішні у цій війні – це обвалення південного плацдарму, тобто пророблення кінцевого пролому у тому плацдармі, який ми зараз маємо на півдні. Друга точка – це Бахмут та знищення або взяття у полон угруповання, яке там, а це тисячі росіян. І коли ми ці дві стратегічні позиції складемо разом – це може бути справжній перелом у звільненні нашої території».

Ключові події:

1. На Львівщині проведуть аудит закупівель усіх громад області. По непріоритетних тендерах з обласного бюджету прийматимуть рішення.

Читайте також: Депутати Львівської міськради не можуть вирішити, кому передати містобудівні повноваження. 29 вересня депутати Львівської міської ради на продовженні пленарного засідання сесії мали обрати уповноважений орган, що видаватиме містобудівні умови та обмеження на будівництво у Львові. Однак так і не змогли узгодити жодного рішення і сесію закрили;

2. «Імена злочинців відомі». Чому навколо недобудованої школи в Брюховичах суперечки і що обіцяє забудовник. Комерційна вартість цієї земельної ділянки – орієнтовно 3,5 млн доларів.

Читайте також: Міськрада стверджує, що у Львові без дозволу з гуртожитка зробили апартаменти. Забудовник мав дозвіл лише на реконструкцію гуртожитка без зміни зовнішньої конфігурації та функціонального призначення.

Та: Мінкульт визнав усі частини садиби на Рейтарській, 37 пам’яткою місцевого значення. За даними МКІП, Комітет всесвітньої спадщини ЮНЕСКО не схвалював демонтажу споруди, оскільки забудовник не повідомив про це Комітет і не отримав жодних рекомендацій;

3. У Личаківському районі Львова розбудують вулиці та покращать транспортну мережу. Йдеться про територію розміром 27 га.

На цю ж тему: У Львові на Бандери та інших відреконструйованих вулицях проводять ремонт. Підрядна організація проводить повторні роботи за власні кошти.

Читайте також: На ще чотирьох маршрутах у Львові будуть тестувати безготівкову оплату. Йдеться про маршрути №11, №58, №59, де безготівкову оплату мають тестувати з 3 жовтня, та №61 – з 6 жовтня;

4. Двоє київських вчителів потрапили до списку 50 найкращих вчителів планети. Global Teacher Prize — це світова щорічна премія для вчителів, які зробили видатний внесок у професію.

Читайте також: За яких умов львів’янам можуть безкоштовно встановити зубні протези. Такі послуги надають у трьох лікарнях.

Та: У Львові подорожчали ритуальні послуги. Які тепер будуть ціни. Йдеться про послуги з копання могили/захоронення та підзахоронення в існуючу могилу. Їхня вартість зросте на 15% та 30% відповідно;

5. У центрі Львова замість «Юрти незламності» – нова інсталяція. Для чого її встановили. Кожен може за мінімальний внесок 200 грн стати частиною цього творчо-символічного процесу.

Читайте також: Благодійний фестиваль та гаражний розпродаж. Куди піти у Львові на вихідних. Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у місті.

Погода у Львові: Якою буде погода у Львові в перший день жовтня. Прогноз на вихідні. Нині мінлива хмарність. У другій половині дня короткочасні дощі, місцями грози. Удень 21 – 26° тепла. 1 жовтня – хмарність з проясненнями. Вночі короткочасні дощі, місцями грози, вдень без опадів. Уночі 8 – 13°, вдень 14 – 19°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!