Для переселенців запрацювала "гаряча лінія" від ЄС

4346 0
Розпочала свою роботу фінансована Європейським Союзом безкоштовна гаряча лінія із надання переселенцям і особам, які зазнали наслідків конфлікту, довідкової інформації та консультаційних послуг.
фото: nk.org.ua

фото: nk.org.ua

Про це повідомляє прес-служба представництва ЄС в Україні.

Гарячу лінію вестиме неурядова організація Донбас SOS за загального адміністрування Міжнародної організації з міграції (МОМ).

Зателефонувавши на гарячу лінію – 0 800 309 110 – переселенці та особи, які зазнали наслідків конфлікту, матимуть змогу безкоштовно отримати практичну інформацію, зокрема, про пошук житла та умови проживання, реєстрацію, отримання соціальних виплат, відновлення документів, освіту, працевлаштування, гуманітарну, медичну та психологічну допомогу, урядові та міжнародні програми підтримки переселенців, можливості допомоги постраждалим від гендерного на інших форм насильства.

Гаряча лінія буде працювати з 9:00 до 21:00 в робочі дні та з 9:00 до 18:00 у суботу та неділю. Очікується, що протягом першого року функціонування лінії нею зможуть скористатися щонайменше 12 тисяч осіб.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!