До 18 липня у Львові обіцяють придумати, як позбутись смороду

1772 1
ЛМКП «Львівводоканал» до 18 липня повинно подати до Львівської обласної державної адміністрації перелік заходів щодо усунення неприємного запаху у Львові з обсягами та термінами їх виконання.

Такий підсумок засідання відповідної робочої комісії з цього питання, яке відбулося 14 липня, інформує прес-служба Львівської ОДА.

Присутній на комісії представник ЛМГО «Відродження Знесіння» Богдан Попадюк зазначив, що у районі вул. Б. Хмельницького, де повітря є найбільш забруднене, середній рівень онкозахворювань є вищим ніж в інших районах Львова. Громадський активіст зазначив, що неприємний запах у місті зазвичай з’являється вночі, у вихідні і святкові дні, коли рівень контролю за забрудненням навколишнього середовища є мінімальним.

Відтак, «Львівводоканал» повинен переглянути свої угоди з підприємцями, внести до них додаткові зобов’язання сторін і прописати чітку відповідальність за їх порушення. Обласна адміністрація, у свою чергу, звертатиметься до Міністерства екології та природних ресурсів України, Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства і Кабінет Міністрів України із конкретними пропозиціями щодо внесення змін до відповідних нормативно-правових актів, які регулюють питання нейтралізації джерел каналізаційних викидів. Також місто повинно переглянути систему понаднормативних штрафів і значно збільшити їх.

Директор департаменту ЖКГ облдержадміністрації Андрій Ільків звернув увагу, що однією із причин львівського смороду є несанкціонований та неконтрольований вивіз каналізаційний стоків із підприємств. За його словами, немає ніякого обліку хто і куди ці відходи вивозить – це і є однією із основних причин забруднення екології.


Читайте також:
15 Липня, 2014 23:04
не тутешний это 100% верняк! вонь в центре города несусветная и не первый год и это не просто противно, это отвратительно! Садовой! Ты отпугиваешь посетителей города!Город как помойная яма с нечистотами! Вчера наблюдал как парень колу заливал в ливнёвку! Позорище!
Фасады зданий тоже на ладан дышат, а подъезды....просто песня!SOS...SOS...SOS!!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!