Директорка київського дитсадка привласнила понад 2 мільйони батьківських внесків

1696 0
Упродовж року жінка вивела на свої рахунки понад 2 000 000 гривень, які призначались на фінансування потреб дошкільнят.
Поліція. Фото: Укрінформ

Поліція. Фото: Укрінформ

Столичні поліцейські викрили 29-річну директорку приватного дитсадка, розташованого у Шевченківському районі столиці, у привласненні батьківських коштів. Про це повідомили у столичній поліції. 
 
«Зокрема досудовим розслідуванням встановлено, що підозрювана, зловживаючи своїм службовим становищем, вирішила заволодіти коштами, які сплачувались батьками на вирішення потреб дошкільнят - харчування, поліпшення умов навчально-виховного процесу тощо» йдеться у повідомленні.
 
За даними поліції, з грудня 2021 року і до початку повномасштабного вторгнення російської федерації в Україну зловмисниця надавала вказівки на безпідставне перерахування коштів загалом на суму понад 2 млн грн на підконтрольні їй рахунки начебто за сплату певних послуг, які фактично не надавались.
 

Слідчі за погодженням із Подільською окружною прокуратурою оголосили жінці про підозру за ч. 2, 3 та 4 ст. 191 Кримінального кодексу України (привласнення, розтрата чужого майна, шляхом зловживання своїм службовим становищем).

Вирішується питання щодо обрання запобіжного заходу. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю на строк до трьох років.

Ігор Ющенко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!