Енергетики звинуватили у відсутності графіків відключення світла Львівську мерію. Доповнено

2125 0
Регульовані графіки аварійних вимкнень електроенергії по місту Львову, які б дозволили попередньо інформувати мешканців про точні вулиці та час перерви в електропостачанні, розроблені, однак ввести у дію їх не можуть оскільки їх відмовилась погоджувати Львівська міська рада. Про це йдеться в офіційному прес-релізі, розісланому відділом корпоративних зв’язків ПАТ «Львівобленерго» львівським ЗМІ сьогодні, 16 грудня.
Фото: telegraf.in.ua

Фото: telegraf.in.ua

«Враховуючи напружену соціальну ситуацію, пов’язану із введенням Державним підприємством НЕК «Укренерго» графіків аварійних відключень по Україні і на Львівщині в тому числі, ПАТ «Львівобленерго» спільно з Львівською облдержадміністрацією розробило регульовані графіки аварійних відключень Сьогодні регульовані графіки аварійних відключень погоджені Державною енергетичною інспекцією, Антикризовим енергетичним штабом Львівської області та районними державними адміністраціями Львівщини, окрім адміністрацій Червонограда та Самбора», – йдеться у повідомленні.

«Львівська міська рада на чолі з головою міста Андрієм Садовим відмовилась погоджувати регульовані графіки аварійних вимкнень по місту Львову», – зазначає Відділ корпоративних зв’язків ПАТ «Львівобленерго».

Водночас 17 грудня Андрій Садовий так прокоментував цю ситуацію: «Я категорично проти будь-яких відімкнень. Сплановані відімкнення – це велика дурість. Енергетики мають працювати постійно, бо ми, львів’яни, їм платимо гроші і коли хтось боронь Боже не має можливості вчасно заплатити, вони приходять і кусачками відрубують електроенергію. І я ще не чув жодного випадку, щоб енергетики компенсували ті проблеми, які виникають при відключеннях: коли горять телевізори, холодильники і так далі. Тому ці графіки – це повний абсурд. Нехай енергетики займаються своєю роботою, а не займаються популізмом».

Він заявив, що місто готове перебрати на себе відповідальність за сферу енергетики, якщо ПАТ «Львівобленерго» відмовиться від своїх обов’язків на користь держави: «Місто буде вимагати, щоб енергопостачання було безперебійним. І не треба перекладати проблеми із однієї голови на іншу. «Львівобленерго» – це приватна фірма і це велика біда, що держава свого часу велику галузь передала в приватні руки. Тому що в тих приватних руках ми маємо море проблем і кожен сьогодні ті проблеми відчуває. Тому, якщо вони не справляються з роботою, то нехай віддають її державі. Все дуже просто. І тоді держава буде цим опікуватись. Ми знайдемо тисячі варіантів як правильно господарювати, щоб не було проблем. В енергетиці бардак. Тому ще раз наголошую, якщо приватні фірми не справляються із роботою, то нехай відмовляються від власності, хай держава перебирає на себе обов’язки і буде порядок».

Читайте також: Знову без світла: де у Львові відключають електрику 16 грудня?


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!