Грибовицьке сміттєзвалище обладнають камерами та тепловізорами

2603 0
На сміттєзвалищі у Грибовичах міська влада вирішила встановити камери та тепловізори. Про це Tvoemisto.tvрозповів директор ЛКП «Збиранка» Володимир Занік.
ілюстрацію надав Богдан Михалусь

ілюстрацію надав Богдан Михалусь

За словами очільника комунального підприємства, це необхідні методи безпеки. Так, відеокамери мають допомогти не допустити на територію сміттєзвалища сторонніх. А тепловізори – передбачити можливу пожежу.

«Наразі ми розробляємо проектно-кошторисну документацію. У планах – встановити 4 вишки, де і буде розміщена апаратура. Ми хочемо закупити 6 відеокамер та 2 тепловізори», – каже Володимир Занік.

Читайте також: У Львові сміття планують перетворювати у «каміння»

На реалізацію проекту необхідно 1,3 млн гривень. Директор «Збиранки» зауважує, що така сума обумовлена якістю техніки, яку будуть закупати. Так, за його словами, камери працюватимуть в режимі патрулювання (будуть обертатися довкола), зображення з них можна буде збільшувати до 30 разів тощо.

Розпочати встановлення камер та тепловізорів на Грибовицькому сміттєзвалищі у ЛКП «Збиранка» хочуть вже наступного тижня.

Нагадаємо, 29 травня на полігоні у Великих Грибовичах сталася пожежа.

Підготувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!