Інтелектуали закликають проголосити Рік утвердження державної мови

1615 0
Група «Першого грудня» вважає, що влада повинна наповнити мовну політику конкретними заходами, щоби зробити Україну консолідованішою та сильнішою.
фото: news.vnikolaeve.info

фото: news.vnikolaeve.info

Українські інтелектуали з групи «Першого грудня» звернулися із закликом до Президента України Петра Порошенка проголосити 2018 рік Роком утвердження державної мови.

«Звертаємося до Вас із пропозицією підтримати ініціативу видатних вчених та діячів культури України, народних депутатів стосовно оголошення 2018 року Роком утвердження державної мови. Це не має бути кампанія, що триватиме 365 днів. Це має бути процес наповнення мовної політики реальною конкретикою у відповідності з комплексом заходів, передбачених відповідним Указом Президента», – зазначено у зверненні.

Читайте також: За приниження української мови хочуть ввести кримінальну відповідальність

Його підписанти підкреслюють, що утвердження української мови як державної є важливим чинником національної єдності та безпеки, розвитку нації.

Документ підписали: В’ячеслав Брюховецький, Іван Дзюба, Євген Захаров, Йосип Зісельс, Мирослав Маринович, Володимир Панченко, Мирослав Попович, Всеволод Речицький, Вадим Скуратівський, Юрій Щербак, Ігор Юхновський та Ярослав Яцків.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!