Куди піти на вихідні у Львові. Tvoemisto.tv рекомендує

2855 0
Медіа-хаб «Твоє місто» радить, чим зайнятися у Львові у найближчі вихідні.
Фото: thelviv

Фото: thelviv

Театр

Вистава «Благодарний Еродій» у театрі Леся Курбаса

Постановка, що її в театрі називають «чудовим глумом», за текстами Григорія Сковороди.

«Се є істинне, блаженне самолюбіє - мати вдома, всередині себе усе своє некрадиме добро, не сподіватися ж на марні одежі і на зовнішню оболонку плоті своєї. А залежати лише від серця, як тінь від свого дуба, і як гілки від кореня, і як одежа від того хто її носить. От тоді вже і народжується нам із благодарності на матір схожа дочка, по-елінськи названа автаркія, сиріч самозадоволеність, бути самим собою і в собі задоволеним».

Квитки коштують 80-100 грн і купити їх можна у касі театру, або онлайн.

Коли: субота. 2 червня, 19:00

Адреса: вул. Леся Курбаса, 3

Вистава «Циліндр» у театрі ім. Заньковецької

«Циліндр» – одноактна п’єса італійського драматурга Едуарда де Філіппо, написана у 1966 році. Ця легка комедія ховає в собі глибокий зміст, завдяки чому не втрачає актуальності притягує все нових постановників й шанувальників.

«Кожна сім’я, коли їй доводиться скрутно, повинна мати наготові хоча б один такий капелюх, що висить до пори до часу на вішаку…»

Дві подружні пари, щоб віддати борг за квартиру, придумали нехитру схему – обманювати перехожих чоловіків, заманюючи їх у пастку красою жіночої постави. Але навіть ідеальний план може мати збій, що призводить до скидання масок.

Вистава триває 2 години. Вартість квитків: 40-150 грн, придбати їх можна за посиланням.

Коли: неділя, 3 червня, 18:00

Адреса: вулиця Лесі Українки, 1

Музика

Концерт Олега Винника на стадіоні «Арена Львів»

Олег Винник – популярний український співак, композитор, автор текстів, якого по праву вважають найзатребуванішим та найгастролюючим артистом. На глядачів чекає маса сюрпризів: нова сцена, світло, звук, віджеінг і, звичайно, нові композиції. 

Всього за декілька років сольної кар’єри в Україні музикант випустив 4 авторських альбоми, 13 відеокліпів, неодноразово об’їздив з гастролями усі обласні центри та ряд невеликих міст, виступаючи на головних сценах і стадіонах країни.

Вартість квитків: 300-800 грн

Коли: субота, 2 червня, 20:00

Адреса: вул. Стрийська, 199

Концерт «Шедеври органної музики» у Будинку органної та камерної музики

Солістка Львівського органного залу Надія Величко зіграє сольний концерт із найпопулярніших творів, написаних для «короля музичних інструментів».

Концерт почнеться з Баха і його безсмертної Токати і фуги ре мінор, продовжить його Соната Соль Мажор священика-музиканта Падре Давіде, слухач перенесеться у надзвичайно насичене для органістів XIX століття з «Весільним маршем» Мендельсона, Прелюдією, фугою і варіацією «неземного» Сезара Франка та іншими творами. А завершиться вечір найвідомішою токатою Шарля-Марі Відора, яка звучала на весіллі принца Вільяма та Кейт Мідлтон. 

Вартість квитків: 50 - 80 грн, придбати їх можна за посиланням.

Коли: неділя, 3 червня, 19:00

Адреса: вул. Бандери, 8

Кіно

Фільм Ескобар у кінотеатрі Multiplex/Viktoria Gardens

Історія сходження Пабло Ескобара - його стрімкого шляху до мільярдів, могутності і злочинів, яким немає прощення. У всесильного наркобарона закохується журналістка, чиї мемуари покладені в основу фільму.

У головних ролях: Хав'єр Бардем та Пенелопа Крус.

Вартість квитків: 50-140 грн, придбати можна за посиланням.

Коли: 2 та 3 червня, протягом дня

Адреса: вул. Кульпарківська, 226а

 

Фільм «Дедпул 2» у кінотеатрі Планета кіно/Forum Lviv

Фантастичний бойовик «Дедпул 2» – продовження фільму про хлопця, який говорить про себе що він «супер, але не герой». 

Головний герой фільму – хлопець на ім'я Вейд Вілсон (Раян Рейнольдс). Він позбувся смертельної хвороби завдяки програмі Департаменту Х, і тепер у нього є суперздатність швидко регенерувати. Але при цьому він має спотворене обличчя і змушений його ховати. Коли з’являється суперсолдат з місією вбивати, Дедпул змушений задуматися про дружбу, родину і про те, що насправді означає бути героєм – при цьому роздаючи пенделів на всі 50 відтінків. Оскільки іноді, аби зробити щось добре, доводиться вдаватися до брудних прийомів.

Перша частина вийшла на екрани в 2016 році.

Вартість квитків: 100-130 грн, придбати можна за посиланням.

Коли: 2 та 3 червня протягом дня

Адреса: вул. Під Дубом, 7Б

Виставки

Арт-проект «Трансгресія» у Культурно-мистецькому центрі «Дзиґа»

Проект «Трансгресія» – це презентація творів викладачів кафедри Інтермедійної пластики з факультету образотворчого мистецтва Університету Міколая Коперника в Торуні (Польща). 

Ідея виставки стосується поняття трансгресії як тенденції розвитку в різних вимірах, включаючи самореалізацію себе, завдяки якій ми можемо вийти за межі наших власних можливостей розвитку – духовного та емоційного. Трансгресія також є тенденцією пізнання нових явищ, інформації про світ чи людину. Таким чином, ми можемо розуміти це як взаємопроникнення різних переживань і досвіду, що змушує художника переходити власні досі існуючі межі.

У виставці також взяли участь студенти, які займаються медіа-мистецтвом та візуальною освітою. 

Вхід вільний. 

Виставка завершується 3 червня.

Адреса: вул. Вірменська, 35

Виставка «beach sequence // пляжна послідовність» Кирило Коваленко у Мистецькій галереї Гері Боумена

Кирило Коваленко – український фотограф, учасник численних виставок в країні та за її межами. Серія кримських пляжів Кирила Коваленка експонувалась в колективних виставках, була відзначена в багатьох виданнях і конкурсах. Тоді автор цього проекту вже переїхав до Львова після відомих подій на півострові. Але продовжив працювати і розвиватись в візуальному мистецтві.

Виставка триває до 22 червня.

Адреса: вул. Наливайка, 18

Виставка сучасного українського живопису з колекції Андрія Супруненка у Львівській національній галереї мистецтв ім. Бориса Возницького

Живопис та графіка Олега Тістола, Влади Ралко, Володимира Буднікова та Павла Макова. Задум експозиції полягає у представленні безкомпромісного сучасного мистецтва, що зможе поєднати пам’ять про минуле з рухом у майбутнє.

Андрій Супруненко – архітектор, колекціонер, куратор. Згідно рейтингів видань Forbes Україна та ArtUkraine його збірка входить до десятки кращих колекцій сучасного українського мистецтва.

Виставка триває до 24 червня

Адреса: вул. Стефаника, 3

Інші події: лекції, тренінги, вечірки

Квест «Єврейські таємниці міста Лева» у рамках фестивалю єврейської музики «LvivKlezFest-2018» 

Десятий рік поспіль у Львові відбувається фестиваль єврейської музики та культури LvivKlezFest. Фестиваль почався ще у травні і триватиме до 10 червня. На цих вихідних львів'ян запрошують взяти участь у міському квесті «Єврейські таємниці міста Лева».

Детальна програма всього фестивалю є на його сайті. Загалом, LvivKlezFest включає в себе виставки («Євреі – народ Книги», «70 сторінок історії Ізраїлю в портретах» та «Шляхи Єрусалиму» ізраїльського художника Адріана Жудро), театральну виставу («Гетто. Театр на межі життя та смерті»), квест «Єврейські таємниці міста Лева», дитяче свято «Цигеле-мигеле», майстер-класи з єврейських та сучасних ізраїльських танців, творчі зустрічі та концерти різних форматів.

Коли: неділя, 3 червня, 12:00

Адреса: початок квесту – від  театру Опери та балету ім. Соломії Крушельницької, просп. Свободи,28

 

Міжнародний фестиваль ретро-автомобілів Leopolis Grand Prix 2018 у Парку культури та відпочинку імені Богдана Хмельницького

Виставка ретро-автомобілів, парад авто-учасників, перегони легендарною трасою «Львівський трикутник». Участь прийматимуть 500 учасників з 15 країн, 200 транспортних засобів, 50 автоклубів світу.

Придбати квитки можна за посиланням

Коли: 1-3 червня

Вартість квитків: 50 - 100 грн

Адреса: Парк культури та відпочинку ім. Богдана Хмельницького

Відкриття «Майстерні міста 2018»

Головна подія львівської урбаністики. Цього року головний павільйон Майстерні буде розташований у внутрішньому дворику Ратуші. Майстерня працюватиме в темах підвищення мобільності львів’ян, згідно з принципами інтегрованої концепції розвитку міста, а також збереження культурної спадщини міста із залученням локальних мікрогромад та налагодження діалогу між фаховими середовищами та активістами.

Програма заходів сформована за трьома тематичними секторами:

2 – 4 червня – збереження культурної спадщини міста

5 – 7 червня – пересування в місті (Мобільність)

8 – 10 червня – інтегрована концепція розвитку міста

Майстерня міста – це, насамперед, місце зустрічі, дієвий майданчик для численних обговорень та дискусій, які допомагають створювати та реалізовувати проривні проекти для загального розвитку міста.

Коли: 1 – 10 червня 2018

Адреса: різні локації міста

Соціально-спортивний проект Lviv Yoga Challenge

Сила, рішучість, витривалість, енергійність, гнучкість, ясне мислення та гарне самопочуття – це результати занять хатха-йогою та медитацією, які можна відчути вже через декілька занять. Переконатись в цьому можна буде щоранку в парку ім. І. Франка з 8:00 до 9:00.

Практика буде корисною для всіх, дітей дорослих та людей літнього віку. Спеціально розроблений комплекс вправ не потребує особливої фізичної підготовки та підходить для більшості людей.

З собою потрібно взяти килимок та зручний одяг.

На випадок дощу – заняття відбуватиметься на вул. Дудаєва, 14, у приміщенні студії йоги та медитації Mantra House.

Коли: щодня, з 1 по 22 червня, 8:00

Адреса: Верхня галявина парку ім. Івана Франка (біля готелю «Дністер»)

День захисту дітей

З нагоди відкриття нової поліклініки компанія Medicover влаштовує свято для дітей. У програмі: пізнавальне шоу від «Весела наука», аквагрим та рухливі ігри з аніматорами, дитяча дискотека.

В окремому наметі сімейні лікарі визначатимуть усім бажаючим дітлахам індекс маси тіла, проводитимуть Пробу Руф’є, після чого вручатимуть іменний Сертифікат здоров’я з індивідуальними рекомендаціями.

Коли: субота, 2 червня, 12:00

Адреса: вул. Стрийська, 204.

Нагадаємо, Tvoemisto.tv запустило Telegram-канал «Львів. Піти. Побачити. Поїсти», де можна знайти ідеї та локації для дозвілля у місті. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!