Ліси у Рудному стали місцевим заказником

2830 0
Новий статус має допомогти врятувати їх від забудови.
Фото: ЛОДА

Фото: ЛОДА

42 гектари лісів на території Рудненської селищної ради отримали статус лісового заказника. Про це повідомляє пресслужба ЛОДА.

Створення заказника має допомогти у збереженні та відтворенні типових природних комплексів і об’єктів, збереженню у природному стані біорізноманіття та запобігти забудові цінної території.

Читайте також: У Львові створили ландшафтний заказник «Торфосховище Білогорща»

За словами директора департаменту екології ЛОДА Руслана Гречаника, ініціатива про створення заказника місцевого значення «Лісопарк Рудно» надійшла від активістів та мешканців Рудного – ГО «Розвиток Рудне», «Авангард Рудне», науковців Національного лісотехнічного університету, селищної ради Рудного. Територію заказника дослідив та підготував відповідний проєкт кандидат сільськогосподарських наук Володимир Крамарець.

Зазначається, що тваринний світ охоронюваної території представлений декількома видами Червоного списку Міжнародного союзу охорони природи: це ропуха звичайна та райка деревна. Важливе природоохоронне значення для цієї території мають невеликі водойми, розташовані у східній та північно-західній частині лісового масиву.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!