Літо у Львові: щоденна афіша культурних подій

2204 0
До кінця літа залишилось менше місяця. Якщо ви не у відпустці, але все одно бажаєте гарно проводити час, Tvoemisto.tv щодня до кінця серпня пропонуватиме вам афішу культурних подій Львова. Так ви нічого не пропустите. Пропонуємо перелік подій на сьогодні, 15 серпня.
фото: lviv-online.com, portal.lviv.ua, strichka.com, 8nebo.com

фото: lviv-online.com, portal.lviv.ua, strichka.com, 8nebo.com

Виставки

Виставка проекту малярства Марії Романишин «Адаптація». Відкриття

Як тільки перший ковток повітря потрапляє в легені, кожен стає на шлях свого призначення, з першої секунди отримує доленосний виклик природи і обставин даного середовища. Невідворотній процес взаємодії живої системи з оточуючим світом, який торкається, як кожного зокрема, так і суспільства в цілому.

У сучасному оточенні, внаслідок багаторазового зростання імпульсивності життя, постійних і різких змін у політичній, економічній, матеріальній, геополітичній, освітній сферах, тощо, особливі вимоги висуваються до здатності людини, бути адекватною цим змінам, тобто бути мобільною, гнучкою, динамічною.

Адже, процес адаптації – невід’ємний механізм для кожного, хто приходить в це життя.

Час: 17:00                                              

Адреса: Культурно-мистецький центр «Дзиґа», вул. Вірменська, 35

Вхід: вільний.             

Виставка яворівської іграшки-забавки «Грайтеся-забавляйтеся»

На виставці представлені роботи майстра по виготовленню яворівської іграшки Семена Тлустого та майстрині по їх розпису Галини Шумило. Виставка триватиме до 4 вересня.

Детальніше про виставку Tvoemisto.tv писало тут.

Час: 9:00 – 20:00                                   

Адреса: Музей народної архітектури і побуту у Львові, Шевченківський гай, вул. Чернеча гора, 1

Вхід: вільний.

Виставка графіки Богдани Федорович Nature`sРattern

Кожен офорт є органічною складовою частиною «книги», що досліджує хаотичний зовнішній світ через зображення абсолютно різних та унікальних форм, створених природою. Існують певні математичні, фізичні закономірності в природі, такі як фрактали, симетрія, спіралі, тощо. Але нескінченні повторення (патерни) у природі є неможливими, відповідно, усі закономірності зводяться до наближення (апроксимації).

А об’єктами цього дослідження стали лікувальні рослини-бур’яни, які несуть в собі паралерілігійні забобони. І навіть не володіючи лікувальними якостями дані рослини стають симулякром терапевтичного характеру. Комахи ж є невід’ємною частиною у ланцюзі кругообігу речовин у природі.

Час: 10:00 – 20:00

Адреса: пл. Ринок, 13, Арт-галерея під відкритим небом «Щось цікаве»

Вхід вільний.

Виставка художньої кераміки Олени Фрідман і Світлани Зубович «Візерунки Босфору»

З давніх-давен Османська імперія славилась традиціями розкішних художніх ремесел. Працю майстрів цінували, а секрети виготовлення і розпису ужиткової та декоративної кераміки передавали з покоління в покоління. Величезні території імперії одночасно зазнавали впливу мистецтва і культури Азії та Європи, витворюючи власний, глибокий символізм візерунків.

Джерелом натхнення для авторок виставки стала багатогранність традиційної турецької кераміки – її давня історія та безперервний розвиток.

Час: 9:00 – 22:00

Адреса: вул. Котлярська, 8, кав’ярня-галерея «Штука»

Вхід вільний.

Читайте також: Куди найчастіше літають львів’яни: ТОП-5 напрямків

Музика

Концерт гурту Ritual

Михайло Балог – сакс, електро;

Олеся Здоровецька – українська співачка з Києва, яка від 2012 року живе і працює у Західній Європі.

Учасниця міжнародних арт-формацій, а також авторка власних музичних проектів. Займається імпровізаційною музикою, джазом, новою академічною музикою, експериментами.

Час: 22:00

Адреса: ARC by YMCA, вул. Наливайка, 12

Вхід вільний.

 

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!