ЛОДА має вертоліт для армії, але не може віддати через брак коштів

2521 0
Львівська облдержадміністрація не може передати військовим на Схід вертоліт Ка-226, бо не має необхідних коштів для його експлуатації.
Фото: topwar.ru

Фото: topwar.ru

Нинішня влада Львівщини обіцяє владнати ситуацію, але, найімовірніше, гелікоптер залишиться у коробках, заявив депутат Львівоблради Олександр Ганущин, пише Новий погляд.

Т. в. о. голови Львівської облдержаміністрації Юрій Турянський пояснив, що для того, аби вертоліт був справним, необхідно майже 760 тис. доларів.

«Чомусь попередні голови ОДА не знайшли сил і коштів, щоби скласти і використовувати вертоліт. Ірина Сех, коли була головою облдержадміністрації? взагалі не реагувала на запитання про Ка-226. Зараз відбувається щось схоже. Ми ще спробуємо з’ясувати, чому вертоліт так і не склали», – наголошує Олександр Ганущин. Зазначимо, раніше Ірина Сех відмовилася коментувати ситуацію з Ка-226: «А чому ви питаєте лише мене? Потрібно звертатися до тих голів адміністрації, за яких з’явився цей вертоліт. Я не коментуватиму», – цитує видання екс-голову ЛОДА.

Водночас Турянський заявив: «Вирішити цю проблему можна лише з допомогою Києва. Справа в тому що, аби ввести цей гелікоптер (він зараз у розібраному стані) в експлуатацію, необхідно 757 тисяч доларів. Це нереально для обласного бюджету. А ще потрібні кошти на експлуатацію, утримання тощо». з його слів, зараз Ка-226 є на «Львівському авіаремонтному заводі» на безоплатному зберіганні.

«12 липня облдержадміністрація звернулася з відповідним листом до прем'єр-міністра з ініціативою передати гелікоптер для потреб Міноборони через прийняття відповідного рішення Кабміном. Щоб вирішити це питання, поїдемо ще раз у столицю», – написав Юрій Турянський у себе на Facebook.

Таку ж модель в інтернеті можна купити за 1,5 млн. доларів., додає видання.

Нагадаємо, ще торік Кабмін передав Львівській обласній державній адміністрації для потреб системи швидкої медичної допомоги вертоліт. Однак так і не знайшлося грошей, щоби скласти Ка-226.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!