Львів докупить в «Електрону» ще один тролейбус за 5 млн грн

3291 0
Невдовзі вулицями Львова курсуватимуть чотири нові тролейбуси від концерну «Електрон». Після купівлі трьох тролейбусів в червні, міська влада вирішила докупити ще один. Про це в коментарі Tvoemisto.tv розповів керівник управління транспорту та зв’язку Віктор Щир.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

За словами Віктора Щира, в червні Львівська міська рада провела тендер на закупівлю трьох тролейбусів. Тоді угоду на поставку тролейбусів виграло ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс». Її конкурентами були корпорація «Богдан», ТОВ «Укрпастех» та ПрАТ «Чернігівський автозавод». Останній запропонував тролейбуси за 4 млн грн за одиницю, однак вони не відповідали заявленим вимогам тендеру, в тому числі щодо підвіски та радіусу розвороту. Відтак після неодноразових розглядів справи, переможцем було оголошено «Електронтранс».

Читайте також: ТОП-3 транспортні розробки Львова. Фото

В наступному тендері на закупівлю одного тролейбусу, який провели в серпні, брало участь лише два виробники – ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Електронтранс» та ТОВ «Укрпастех».

Перший тролейбус місто має отримати в середині жовтня. Решту – до кінця 2015 року. Про те, на якому з маршрутів їздитимуть новинки від «Електрону», в управлінні транспорту ще не вирішили. Однак хочуть, щоб всі чотири тролейбуси були на одній лінії.

Читайте також: Площу святого Юра зроблять пішохідною, а через парк пустять тролейбус. Візуалізація

Цьогоріч закупляти нові тролейбуси у місті не планують. На 2016 рік подана пропозиція купити 5 нових тролейбусів. Однак її ще мають затвердити на бюджетній комісії.

Нагадаємо, що у Львові вже курсують тролейбуси, які виготовлені на заводі «Електрон».

Спілкувався Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!