Львівщина отримала спеціальну вакцину для щеплення дітей від Covid-19

1352 0
Із собою потрібно мати свідоцтво про народження дитини та посвідчення особи одного із батьків або опікуна.
Фото: pravda.com.ua

Фото: pravda.com.ua

В Україні доступна вакцина від коронавірусу для дітей віком від 5 до 11 років – спеціальна Comirnaty від Pfizer-BioNTech, одна доза якої містить втричі менше активної речовини, ніж вакцина для людей 12+. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров’я. 

Як уточнила у коментарі Tvoemisto.tv головна епідеміологиня Львівщини Наталія Іванченко, область отримала 3 тисячі доз цієї вакцини. Інтервал введення між першою та другою дозою становить мінімум 21 день. Із собою потрібно мати свідоцтво про народження дитини та посвідчення особи одного із батьків або опікуна. Також для дітей віком 5-11 років обов’язковою є заповнена інформована згода батьків або опікунів – форма №063-2/о. Її нададуть в місці проведення вакцинації.

Читайте також: Бустерна доза. Навіщо, кому потрібна, як отримати і чим відрізняється від додаткової

У МОЗ зазначають, що надважливо зробити щеплення дітям з хронічними хворобами, оскільки саме вони мають вищий ризик тяжкого перебігу хвороби. Єдиним постійним протипоказанням до щеплення від коронавірусу конкретною вакциною є важка алергічна реакція на компоненти вакцини чи на першу дозу вакцини. Якщо температура тіла вище 38ºC – радять відкласти щеплення. Незначні інфекції, наприклад, застуда або невисока температура – не є протипоказанням до вакцинації.

Додамо, що адреси та контакти найближчого центру або пункту вакцинації від Covid-19 можна знайти тут або зателефонувати сімейному лікареві, педіатру чи в найближчу поліклініку. Детальніше про те, чим відрізняється коронавірус від грипу, читайте тут.

Ольга Коваль
___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!