Львівська політехніка почала будівництво нового гуртожитку. Візуалізація

4714 0
Будівлю планують здати в експлуатацію до кінця 2019 року.
Фото: прес-служба НУ «Львівська Політехніка»

Фото: прес-служба НУ «Львівська Політехніка»

Національний університет «Львівська політехніка» розпочав зведення нового студентського гуртожитку. Дев’ятиповерхову будівлю зводять на вулиці Відкритій поряд із 13 іншими університетськими гуртожитками. Про це повідомляє прес-служба університету.

«Кожна студентська кімната отримає власний санвузол – туалет, умивальник і душ. Аспіранти ж матимуть одиничні помешкання у блоці з іще однією кімнатою, що матимуть спільний санвузол. У кожній – своя кухня з електроплитою, холодильником, столиком і кріслами», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Науковий проект «Львівської політехніки» отримав 1,7 млн євро від ЄС

У новому гуртожитку замість загальних кімнат відпочинку з’являться великі центральні холи, де можна буде поставити тенісний стіл чи м’які меблі й телевізор. На кожному поверсі будуть великі тераси, а житлові кімнати матимуть французькі балкони. Також у кампусі передбачено створення двох спортивних залів.

У планах університету також спорудження велостоянок, створення ігрових майданчиків та гімнастичної доріжки як для студентів, так і для місцевих мешканців. Також тут планують облаштувати велодоріжку від Студмістечка до навчальних корпусів.

Читайте також: Ніч замкнених дверей. Чому цілодобовий доступ до гуртожитків у Львові не діє?

«Ми вже пройшли найважчий, так званий нульовий цикл включно із земляними роботами. Цей етап був найдорожчим і найскладнішим з огляду на геологію цієї місцевості. Нині ж розпочинаємо монтаж перекриттів, а до липня маємо завершити всі монтажні роботи загалом. Остаточне ж уведення цього об’єкта в експлуатацію плануємо на кінець 2019 року», – розповів проректор з навчально-виробничої роботи Львівської політехніки Володимир Крайовський.

Новий кампус проектував завідувач кафедри архітектурного проектування Інституту архітектури університету Ігор Гнесь.

Читайте також: Європейський банк профінансує реконструкцію корпусів «Львівської політехніки»

Нагадаємо, в липні 2017 року стало відомо, що у Львові з’явиться новий гуртожиток «Львівської політехніки». Восени мешканці навколишніх будинків заявили про блокування будівництва, проте згодом університет розпочав підготовчі роботи. Також про наміри збудувати у Львові новий гуртожиток заявляли в ЛНУ.

Візуалізація НУ «Львівська Політехніка»


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!