Львівські аграрії передали нардепам пропозиції щодо ринку землі

1411 0
Фото: epravda.com.ua

Фото: epravda.com.ua

Аграрний комітет опрацьовує правки, які надійшли після першого читання законопроєкту про землі сільськогосподарського призначення, щоб Верховна Рада могла найближчим часом розглянути його у другому читанні.

За офіційними даними, на Львівщині є 1 мільйон 261 тисяча гектарів сільськогосподарських площ. Місцеві фермери переймаються, що з ухваленням відповідного закону зросте ціна на землю і вона стане недоступною для дрібних і середніх агровиробників, натомість усі площі зосередяться в руках кількох великих власників. Тож в області просять обмежити право на купівлю землі, аби сукупно один громадянин не міг мати у власності більше 300 га.

Читайте також: Як працюватиме ринок землі в Україні? Топ-6 відповідей на головні запитання

Тим часом у мінекономіки вважають, що земельну реформу треба впроваджувати якомога швидше, бо це допоможе поповнити бюджет на 9 мільярдів гривень усього за 3 місяці. Нині середня ціна оренди землі становить близько ста доларів за гектар на рік.

Сьогодні, 27 грудня, о 15:00 медіа-хаб «Твоє місто» організує зустріч на тему «Що не так із продажем землі на Львівщині».

За круглим столом зберуться представники сільськогосподарської сфери, юристи, бізнесмени, чиновники і науковці. Наші експерти дадуть відповідь на питання:

  • на яких засадах працюватиме ринок землі,
  • чи означає земельна реформа те, що вся земля зосередиться в руках кількох великих власників,
  • чи ціну землі знизять.

Дискусія відбудеться у межах проєкту «Реформи без ілюзій», який реалізується за підтримки USAID «Медійна програма в Україні», що виконується міжнародною організацією Internews.

Переглянути проєкт можна на сайті, ютуб та Фейсбук-сторінці медіа-хабу. У коментарях ви можете залишити запитання і отримати фахову відповідь у прямому ефірі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!