Шлях додому. Як повернути мігрантів воєнного часу в Україну

1224 0
За підсумками дискусії будуть сформульовані пропозиції щодо комунікації з молодими мігрантами воєнного часу для медіа і представників державної влади.
Фото умовне

Фото умовне

Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль у коментарі Tvoemisto.tv під час Ukraine Recovery Conference у Лондоні вказав, що на початку війни Україна втратила 3,5 млн робочих позицій. Більше 4,5 млн людей стали біженцями за кордоном. Переважно це жінки з дітьми, з них виїхало близько мільйона дітей. Тому створення належних умов для їх повернення є пріоритетом для уряду. 

Тоді Шмигаль повідомив, що є дослідження, які свідчать про те, що 85% українців хотіли б повернутися до України після війни. Тому важливо створити безпечні для них умови. Зокрема, це протекція НАТО, ППО, закриті кордони та безпечне перебування в школах і будинках. Важливим питанням є робочі місця. 

У медіа-хабі «Твоє місто» записали та опублікували влітку цього року 10 інтерв’ю з молодими мігрантками воєнного часу, які діляться своїми рефлексіями, розповідають якими є їхні очікування від української держави та суспільства та за яких обставин вони будуть готові повернутись до України. Мета проєкту – сприяти поверненню до України мігрантів воєнного часу, які виїхали до країн- членів ЄС і Північної Америки після 24 лютого 2022 р., через активнішу комунікацію з ними та налагодження публічної дискусії про передумови їх повернення. 

За підсумками серії інтерв’ю, 31 серпня о 12:00 «Твоє місто» проведе публічну дискусію за участю представників місцевої влади, соціологів, дослідників міграції, експертів з соціальних комунікацій та економічних експертів. За підсумками дискусії будуть сформульовані пропозиції щодо комунікації з молодими мігрантами воєнного часу для медіа і представників державної влади.

Учасники дискусії:

  • ексміністр економічного розвитку і торгівлі України, керівний партнер компанії «Прорив.in.ua» Павло Шеремета;

  • народна депутатка України Галина Васильченко;

  • експертка з аналізу візових і міграційних політик, засновниця ГО «Європа без бар'єрів» Ірина Сушко;

  • соціальна антропологиня, дослідниця жіночої української міґрації в країнах ЄС Світлана Одинець;

  • соціологиня Наталія Зайцева-Чіпак;

  • директорка фонду Instytut Polska-Ukraina й засновниця порталу UAinKrakow.pl Ольга Менько;

  • дитяча письменниця та правозахисниця, яка переїхала до США Настя Мельниченко;

  • директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олег Паска;

  • експертка з комунікацій та медіатренерка Ярина Ключковська;

  • член Комітету підприємців Львівщини Роман Зафійовський.

Модеруватиме дискусію директор медіа-хабу «Твоє місто» Тарас Яценко.

Дискусія відбудеться межах проєкту «Підтримка незалежних українських ЗМІ під час війни», фінансованого Міністерством закордонних справ Королівства Нідерланди.

Дискусія розпочнеться 31 серпня о 12:00. Тvoemisto.tv транслюватиме її на своїх ресурсах: у Facebook та YouTube-каналі медіа-хабу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!