Львівську школу №83 перейменували на честь Івана Пулюя

9270 0
Школа сама стала ініціатором присвоєння імені Івана Пулюя.
Фото Orest Mihaylishin

Фото Orest Mihaylishin

Депутати Львівської міської ради підтримали рішення про перейменування та зміну типу школи №83. Відтепер школа носить назву Ліцей імені Івана Пулюя у Львові.

Зазначимо, що школа №83 розташована у Франківському районі Львова на вулиці Івана Пулюя, 16. У пояснювальні записці до ухвали вказано, що школа неодноразово проводила різноманітні заходи з метою поширення ініціативи присвоєння навчальному закладу імені Івана Пулюя.

Читайте також: У Львові перейменували 33 школи. Перелік

У школі відкриті предметні кабінети: хімії, фізики, co-working zone, які обладнані сучасними навчально-демонстраційними приладами з метою здобуття знань шляхом проведення досліджень.

Фото школи №83

Нагадаємо, нещодавно у Львові завершили капітальний ремонт спортивного майданчика у СЗШ №83 на вулиці Івана Пулюя, 16.

Довідка

Іван Павлович Пулюй народився 2 лютого 1845 року в містечку Гримайлів на Тернопільщині, помер 31 січня 1918 року в Празі. Всесвітньо відомий український вчений, великий фізик і електротехнік, винахідник Х-променів, які тільки через 14 років назвуть «рентгенівськими».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!