Львівський центр медицини катастроф проситиме МОЗ змінити вимоги для водіїв «швидкої»

7750 0
Таке звернення готується спільно з іншими регіональними центрами екстреної медицини.
Фото: Львівська ОДА

Фото: Львівська ОДА

У Львівському обласному центрі екстреної меддопомоги та медицини катастроф вже давно є понад 100 вакансій водіїв. Однією з причин цього, окрім низької зарплати, є вимоги до водіїв. Про це у коментарі Tvoemisto.tv розповів заступник гендиректора Центру Ярема Качмар.

Водій «швидкої» повинен мати великий стаж роботи та відповідну «класність» і погодитись працювати за менше, ніж 5 тис. грн.

Читайте також: Львівський центр екстреної меддопомоги придбав 10 автомобілів швидкої за майже 22 млн грн

«Ми спільно з центрами медицини катастроф в інших областях готуємо звернення до МОЗ, вони його мабуть передадуть в Кабмін, про те, щоб дещо змінити вимоги до водіїв екстреного транспорту у зв’язку з катастрофічною ситуацією», – говорить Ярема Качмар.

Вирішити проблему браку водіїв, за його словами, допоможе і реформа системи екстреної допомоги в цілому.

«Реформа передбачає впровадження нової спеціальності – екстреного медичного техніка. Це людина, яка може надавати першу допомогу, разом з бригадою медиків рятує життя і водночас є водієм. Відповідно, тут буде інший рівень зарплати у порівнянні з тим, що є», – розповідає медик.

Зазначимо, навесні львівські медики швидкої допомоги оголошували італійський страйк і виходили на протести. Одним з поштовхів до цього була смерть водія карети швидкої від перенапруги на роботі.

Читайте також: Львівська швидка проводить тренінги з домедичної допомоги за євростандартами

Окрім того, центри екстреної меддопомоги мають в межах реформи перетворити на комунальні некомерційні підприємства, що також змінить їхнє фінансування.

Нагадаємо, 22 травня, Кабінет міністрів України затвердив розроблену МОЗ Концепцію розвитку екстреної медичної допомоги, що передбачає низку змін у майбутні 5 років. Реформу вже почали впроваджувати у шести пілотних областях, але Львівської серед них немає.

Олександра Бодняк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!