Львів’ян кличуть на виставку про останні роки СРСР у місті

2544 0
Експозиція «Завтра буде краще» » складається з 50-ти фотографій, польського фотографа, які він зробив у Львові у 1990 році.

Основою для виставки стали світлини польського фотодокументаліста Тадеуша Рольке.

Знімки показують різні історії міста і різні історії в місті у рік розпаду СРСР: від мітингів та демонстрацій до змін у публічному просторі та щоденному житті містян.

Фотографії доповнять текстами істориків, які з одного боку є дослідниками, а з іншого – свідками тих подій.

На думку організаторів, таке поєднання дає можливість зіставити різні бачення і перспективи того, чим був 1990-й рік у Львові і для Львова.

Виставка відкриється 23 серпня у виставковому просторі Центру міської історії о 18:00. Вхід вільний.

Читайте також: На Тиждень актуального мистецтва до Львова з’їдуться представники 6-ти країн

Традиційно виставку доповнить лекційно-дискусійною програмою для дорослих  та освітньою програмою для дітей.

Довідка: Тадеуш Рольке – польський фотограф. Його творча діяльність, яка охоплює 60 років інтенсивної праці, розпочалася від фотодокументації повоєнної зруйнованої Варшави та її відбудови. Працював для багатьох видань Польщі та Німеччини в ролі фотожурналіста, фотодокументаліста та фешн-фотографа. Основним для нього у фотографії є спонтанність споглядання та документування реальності. Виставки Тадеуша Рольке відбувались у Центрі сучасного мистецтва Замек Уяздовський, Варшава (проекти «Фотографував шістдесяті і не тільки», 1997, «Все є фотографією», 2009), у Кюнстверейн, Гамбург (проект «Рибний ринок», 2002), Фундації галереї Фоксаль, Варшава, (проект «Рок&Рольке», 2006) та у сотняx інших малих та великих галереях і мистецьких закладах Європи та світу. Відвідувачі Центру міської історії вже знайомі з роботами фотографа завдяки виставкам «Ми були тут» (Хасиди) (2010) та «Сусідка» (2011).

Опублікувала Ганна Беловольченко


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!