Київ

В Музеї війни відкрили виставку французького вуличного художника Крістіана Ґемі, відомого як C215

861 0
На виставці представлені найновіші роботи митця, створені в Україні під час повномасштабної російсько-української війни.
Фото: МКІП

Фото: МКІП

У виставковому центрі Національного музею історії України у Другій світовій війні відбулась презентація виставки французького вуличного художника Крістіана Ґемі, відомого як C215, «GUERRE EN UKRAINE». Про це повідомила пресслужба Міністерства культури та інформаційної політики України. 

На виставці представлені найновіші роботи митця, створені в Україні під час повномасштабної російсько-української війни. Вони є рефлексією автора на жорстокість агресора та хоробрість українського народу в боротьбі за свою свободу й мирне майбутнє всієї Європи. 

З перших днів повномасштабного вторгнення С215 підтримує Україну, він не раз відвідував українські міста, які стали цілями для російських ракет і дронів, а також визволені від окупанта території. Працюючи з трафаретами, художник створив промовисті артефакти в різних регіонах України – від муралів у Києві та Львові до малюнків у Бучі й Гостомелі. 

Центральна інсталяція виставки – символічний блокпост, що уособлює стійкість захисників України, перетворений митцем на артоб’єкт. Важливою віссю проєкту є серія портретів захисників, які віддали свої життя, боронячи Україну. Чоловіки й жінки, старші й молодші, відомі та менш відомі – образи цих героїв були створені Крістіаном Ґемі й доповнені автентичними предметами з колекції Музею війни, що належали воїнам за життя. 

Частина експонованих робіт С215 створена на артефактах війни, зібраних Музеєм під час експедицій до постраждалих регіонів України. На відкритті виставки була можливість безпосередньо зустрітися та поспілкуватися з французьким митцем.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!