Львів’ян кличуть провести кулінарні майстер-класи для вихованців інтернату. Відео

4110 0
Кулінарний гурток «Казанок» створений за ініціативи Центру опіки сиріт при Навчально-реабілітаційному центрі "Мрія". Його вихованцями є більше 200 дітей-сиріт та напівсиріт віком від 6 до 16 років. На заняттях гуртка дітки навчаються елементарним правилам приготування їжі, вибору та зберігання продуктів, правилам столового етикету. Проте наразі Казанок може навчати лише 13-15 діток і в дуже обмежених умовах. Саме тому гурток може підтримати кожен, хто хоче допомогти дітям.

Про кулінарний гурток "Казанок"

В рамках проекту «Кухня для дітей-сиріт», який втілено за підтримки Благодійного фонду «Відкриті очі» компанії SoftServe, для "Казанка" придбали новенький холодильник для зберігання продуктів, організовано пізнавально-рекреаційну поїздку вихованців НРЦ «Мрія» і школи-інтернату №2 в Тернопіль. Діти-сироти рідко мають можливість опанувати елементарні навики у приготуванні їжі, адже вони не мають батьків чи родичів, які їх цьому навчать, не можуть долучитись до цього процесу в умовах проживання в  інтернаті. Тому такі майстер-класи та ряд інших заходів покликані навчити дітей базовим правилам приготування їжі, вибору та зберігання продуктів, столового етикету, тощо. Перший сезон мав великий успіх. Для більшої ефективності проекту компанія SoftServe придбала необхідне обладнання, зокрема, холодильник для зберігання продуктів. Це дозволить більшій кількості вихованців інтернату відвідувати гурток, зберігати приготовані страви та продукти, набувати кулінарного досвіду, який комусь із них може допомогти у виборі майбутньої професії.  

Як долучитись?

Окрім холодильника, сама кухня, де проходять  кулінарні заняття, потребує ремонту. Потреба є також у наповненні навчального процесу цікавими майстер-класами від кухарів та заохоченні дітей відкривати для себе кулінарний світ, що полегшить їх життя після закінчення навчання в інтернаті, а також може вплинути на їх майбутнє.  Для того, щоб долучитися до проведення таких майстер-класів можна звернутися  в Центр опіки сиріт, що на вул.Лисенка, 53 або у гарнізонний храм Петра і Павла. Детальніше про «Казанок» та майстер-клас дивіться у сюжеті:


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!