Віднині у Львові запрацює безготівкова оплата за проїзд та у місті перенесуть один із ринків. Підсумки доби

1324 0
Нині 11 грудня та 656 доба героїчного протистояння російській агресії.
ФОТО УМОВНЕ / UNSPLASH

ФОТО УМОВНЕ / UNSPLASH

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки на Львівщині пролунав о 10:17, відбій – о 11:17. Фіксувався зліт МіГ-31К.

У ніч на 11 грудня, як повідомляють Повітряні сили ЗСУ, окупанти атакували Україну безпілотниками типу «Shahed» із анексованого Криму. Усього зафіксовано пуски 18 ударних БпЛА «Shahed-136/131», усі вони були знищені протиповітряною обороною.  Окрім того, близько 4 ранку росіяни вдарили по Київщині вісьмома балістичними ракетами. Усі цілі знищені зенітними ракетними підрозділами України.

Ситуація на фронті: На лівому березі Дніпра Херсонщини Сили оборони продовжують наземні операції, утримують позиції, а біля Кринок ведуть бої з ворогом, про це йдеться у звіті аналітиків Інституту вивчення війни. Зокрема, український Генеральний штаб повідомив, що Сили оборони утримують позиції на східному березі Дніпра і завдають ударів по російських позиціях у цьому районі.

За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 98 бойових зіткнень. Підрозділами ракетних військ нанесено ураження по 3 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та 1 – по складу боєприпасів противника.


Читайте також: На одному з найгарячіших напрямків фронту потрібні дрони. Як долучитися до збору. Необхідно зібрати 700 тисяч гривень.

Ключові події:

1. Військове меморіальне кладовище під Києвом почнуть будувати наступного року. Першу чергу реалізують всередині 2025 року.

Читайте також: У Львові відбулася акція на підтримку полонених бійців. Фото. Її провели, щоб нагадати про бійців та захисників Маріуполя, які понад 1,5 року утримуються агресором в полоні.

Та: У Стрийському парку відбувся забіг для збору коштів на реабілітацію бійців. Участь у ньому взяло близько двохсот людей, серед них були також ветерани війни;

2. Віднині у Львові повністю запрацює безготівкова оплата за проїзд. Після введення безготівковою оплати вартість проїзду зміниться. Відтак оплата карткою «ЛеоКарт» коштуватиме за одну поїздку 13 грн, оплата банківською карткою – 15 грн за одну поїздку, оплата готівкою – 20 грн за одну поїздку.

Читайте також: На українсько-польському кордоні застрягли 3,5 тисячі вантажівок. Найбільше транспорту навпроти пункту пропуску «Шегині».

На цю ж тему: Залізницею до Польщі перевезли ще одну партію вантажівок. Такі дії застосовують, щоб обійти блокаду кордону польськими перевізниками.

Та: Станції і вестибюлі метро в Києві використовуватимуть як укриття. Як повідомив міський голова Києва Віталій Кличко, ще в листопаді по першій колії перегону між станціями «Деміївська» і «Либідська» з’явились значні течі та утворились тріщини в колійному лотку і тюбінгах тунельної оправи;

3. У Львові демонтують та перенесуть один із ринків. Яка причина та куди. Йдеться про ринок «Світлиця», що на вулиці Миколайчука. До кінця року підприємці повинні самостійно демонтувати МАФи за свій кошт. 

«Для того, щоб не збурювати підприємців і дати їм можливість продовжувати підприємницьку діяльність ми провели ряд перемовин, щоб перенести ринок. Було визначено декілька локацій, щоб перенести його діяльність. Звичайно, не в тому обсязі, у якому діяв ринок, оскільки він був більшим за ту земельну ділянку, яка була в них в оренді», – повідомив керівник департаменту містобудуванння ЛМР Тарас Кубай.

Читайте також: Стало відомо, чи відновлять озеро на Замарстинівській у Львові. «Гідрологічні дослідження провели та надали нам результати. Водойма чи водойми точно підлягають відновленню. Однак на якому воно етапі, я не можу сказати. Єдине, знаю, що це були рибогосподарські технічні водойми. Відновлення має відбутися, але в якій конфігурації – має вирішити містобудівна документація», – пояснила в інтерв’ю Tvoemisto.tv очільниця управління екології ЛМР Галина Микітчак;

4. У яких випадках «швидка» у Львові може не приїхати на виклик. «Швидка» виїжджає лише на 500-520 викликів, решта – це непрофільні випадки, якими повинні займатися сімейні лікарі. За словами керівника екстреної медичної допомоги Львівщини Андрія Васька, екстрена медична допомога – це, насамперед, порятунок життя.

Читайте також: В гуртожитку на Львівщині першокурсникам влаштували «посвяту» з побиттям. Інцидент стався пізно увечері в гуртожитку Червоненського вищого професійного училища, яке розташоване у Золочівському районі. На відео видно, як старшокурсники у боксерських рукавицях завдають ударів кільком молодшим хлопцям – спершу у груди, а потім у голову.

Та: Скільки на Львівщині дітей-сиріт та хто може стати опікуном. Загалом у прийомних сім’ях на Львівщині виховується 136 дітей;

5. Чи будуть у Львові наглядові ради при парках та коли. Як повідомила у коментарі Tvoemisto.tv очільниця управління екології ЛМР Галина Микітчак, доцільніше створити одну раду, яка займатиметься всіма парками спільно з екологічною комісією.

Читайте також: Де у Львові можна здати та отримати теплий одяг. 

Tvoemisto.tv пропонує перелік організацій.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!