Львів’ян просять віддати частину денного заробітку для допомоги дітям з онкогематологією

5933 0
15 лютого – День онкохворої дитини.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

У відділенні гематології та інтенсивної хіміотерапії Західноукраїнського спеціалізованого дитячого медичного центру триває капітальний ремонт та завершують облаштування Кріобанку (Кріоконсервування біологічного матеріалу), що стане завершальним кроком перед трансплантаціями кісткового мозку дітям у цьому центрі. Щоб Центр трансплантації кісткового мозку запрацював на повну небайдужих просять долучитися фінансово до допомоги, повідомляє Благодійний фонд «Із янголом на плечі».

Читайте також: Львівські медики врятували життя онкохворій дівчинці, ввівши їй укол за 3 млн грн

Зібрати кошти планують до наступного тижня – 15 лютого, коли відзначатимуть День онкохворої дитини.

Приблизна вартість проєкту «Капітальний ремонт з технічним переобладнанням частини приміщень під кріобанк для довгострокового зберігання зразків в рідкому азоті» – 1 455 000 грн.

У Благодійному фонді просять зголоситися парафіянам церкви, які б могли домовитись зі священнослужителями про збірку (дозвіл від Владики про збірку у лютому-березні є) або ж колективу, керівникам компаній, організацій та домовитися про те, щоб частину заробітку у день 15 лютого віддати для допомоги дітям з онкогематологією.

Читайте також: Почути і перемогти. Як у львівській лікарні діти долають рак

Інформацію про рішення просять надати за номером телефону 097 462 92 46 (директор фонду Юрій Федечко) або в коментарях.

Кошти можгна скидати на рахунки:

Отримувач БО БФ  Із янголом на плечі

Картка Приватбанку для фонду:

5169 3305 2176 1400

Реквізити фонду:

Назва банку: АТ КБ «Приватбанк»

ЄДРПОУ 41411833

Рахунок UA173052990000026009001002960

Призначення: благодійний внесок онкогемат

Банк: ПАТ «Кредобанк»  МФО 325365  ЄДРПОУ 41411833

рахунок UA913253650000026008011024214

Призначення: благодійний внесок онкогемат

Нагадаємо, масштабний проєкт зі створення підрозділу трансплантації кісткового мозку Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр розпочали більше року тому. 13 квітня минулого року на сесії ЛОР прийняли рішення, що з обласного бюджету на відкриття та дооблаштування відділення трансплантації кісткового мозку з придбанням спеціального обладнання виділять 23 млн грн. За ці кошти мали зробити «чисті» маніпуляційні, допоміжну вентиляційну систему, шлюзи між відділеннями – онкологічним, реанімацією, операційними, – у це відділення не можна буде просто так заходити і виходити, лише через шлюз, що знезаражує. Крім того, кошти спрямують на закупівлю обладнання – апарати для наркозу, ультразвуку, рентгену, які ми не змогли придбати до цього часу за позабюджетні кошти.

Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, що на вул. Дністерcька, 27, включили у пілотний проєкт «Трансплантація». Для всіх пацієнтів передопераційні обстеження, сама процедура проведення трансплантації нирок, і терапія, яку пацієнт отримує у післяопераційний період, стане безкоштовною.

2 лютого цього року на своєму засіданні уряд вніс Західноукраїнський спеціалізований дитячий медичний центр, що на вул. Дністерській у Львові у розширив перелік медичних закладів, у яких всі трансплантації кісткового мозку оплачує Міністерство охорони здоров’я.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!