Політична реклама

Львів'янам роздаватимуть листівки із списком російських товарів

1725 0
Мешканці Львова бойкотують товари відомих російських брендів. Таким чином у місті реагують на заклик у соціальних мережах від ініціативної групи «Економічний бойкот регіоналів» не купувати товари зі штрих-кодом, який починається із цифр «46».

Ініціатори бойкоту наголошують:  багато російських товарів зареєстровані за кордоном, відтак визначити їх можна лише через штрих-код, повідомляє Zik. За словами активіста «Економічного бойкоту регіоналів» Ігоря Страмика, росіяни дуже добре маскують товари, часто прописують їх назви латинським шрифтом.

Відтак активісти зараз укладають списки російських підприємств, банків, АЗС. Перелік  роздаватимуть львів'янам на вулицях.  

«Люди хочуть знати, які товари є російськими. Понад те, нам уже телефонували з Польщі, Чехії, щоб отримати таку інформацію», – говорить Ігор Страмик.

«Ми намагатимемося переконувати львів’ян знайти російським товарам відповідники українського та закордонного виробництва. Ще плануємо розробити  сайт англійською мовою з інформацією щодо російських товарів», –  розповів активіст акції, член Комітету Майдану  Олег Радик.

Бойкот у Львові розпочали із російських заправок.
На думку економістів, альтернативу російським товарам українцям буде знайти непросто, інколи навіть неможливо.  

«У нас експорт в Росію становить близько 25 млрд,  а імпорт з Росії – 30 млрд, із 12 млрд –  енергоносії», – пояснює економіст Андріан Фітьо.

Аби не залежати від російських фінансів, експерти радять  не лише бойкотувати чуже, а зосередитися на виробництві свого.  


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!