Коронавірус у медиків та світова економічна криза. Головне за ніч і минулу добу

2919 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Гал-інфо

Фото: Гал-інфо

Коронавірус – Львів – Тернопіль – Київ. З наступного тижня на Львівщині планують розпочати масове тестування мешканців на коронавірус. Це хочуть робити спільно з Львівським ІТ Кластером. Першими тестування мають пройти ті, хто повернувся з-за кордону, або мав контакт із підтвердженими хворими на коронавірус. На  першому етапі буде зроблено 10 тис. експрес-тестів. 

Загалом у Львові кількість підозр на короавірусну перевалила за сотню. У Львівській обласній інфекційній клінічній лікарні перебувають 50 осіб. На самоізоляції – ще 62.

Читайте також: В Україні зафіксували 92 нові випадки інфікування коронавірусом

А в Україні зафіксовано уже 310 хворих на коронавірус. Дуже тривожна ситуація у сусідній з Львівською – Тернопільській області.  За добу кількість хворих майже подвоїлася – з 26 до 43 випадки. З них 18 – це медики. До таких результатів призвів неправильний алгоритм дій щодо грипу. «Був введений неправильний алгоритм на початку. Якщо є грип групи A чи Б, ми виключали наявність коронавірусу. Так сталося, що у працівника нашої лікарні був грип групи A та коронавірус. Ми виключили коронавірус, то її всі відвідували. Тому така сумна картина», – пояснив голова Монастирської РА Володимир Данилюк.

Відкрили піший перехід. Прикордонники відкрили піший напрямок руху поряд з пунктом пропуску «Краківець», аби прискорити оформлення українців, які поверталися з Польщі. У черзі на в'їзд в Україну чекало до 10 тис. людей. Учора цю проблему вдалося нарешті вирішити – людей впустили в Україну.

Нагадаємо, з 27 березня Україна повністю закрила державний кордон через поширення COVІD-19. За даними МЗС з початку кризи на Батьківщину повернулося порядка 100 тис. наших громадян. Дуже хочеться вірити, що ці всі люди реально будуть дотримуватися самоізоляції, інакше – Україну чекає катастрофа з поширенням коронавірусу. З таким напливом хворих не впорається жодна медична система світу.  

Читайте також: Як у Львові змінюється кількість пацієнтів із підозрою на коронавірус. Онлайн-трансляція

Економічна криза. В МВФ оголосили, що світ увійшов у нову рецесію, тобто почалася економічна криза. Початок нової кризи очікували ще раніше, враховуючи «перегрітість» фондових ринків у США та проблеми у Китаї. Пришвидшив цей процес  коронавірус. «Наразі вже зрозуміло, що ми увійшли у нову рецесію – також, або навіть гіршу, ніж у 2009 році. Щоправда, ми прогнозуємо відновлення економіки у 2021 році, але за умови, що ми досягнемо успіху у подоланні коронавірусу», – каже директорка-розпорядниця МВФ Кристаліна Георгієва.

Що очікувати Україні? Світова тенденція під  час криз – це зростання курсу долара. Тому насамперед падіння гривні. Далі: наша пов’язаність зі світовою економікою – це сировина. Оскільки під час криз країни найчастіше відмовляються від  інвестицій, власне, у сектор промисловий, то це означатиме менше валютних надходжень і для України. Тож постраждає найбільше металургія. Те, що може врятувати – агросектор. Людям і під час криз потрібно харчуватися, тому у цьому секторі буде найменше падіння. Окрім того, через зменшення попиту слід очікувати і падіння цін і на нафту та газ. Це є теж важливим для України, враховуючи залежність від російських енергоресурсів.

Читайте також: «Urbi et Orbi». Папа Франциск прочитав особливу молитву

Антикризова Рада. Епопея з позачерговою сесією Верховної Ради, здається, вийшла на фінішну пряму. Рада таки збереться і засідатиме у внутрішньому дворику. Таке рішення було прийнято, щоб забезпечити достатню віддаль між нардепами. Нагадаємо, у трьох з них – Сергія Рудика, Руслана Горбенка та Сергія Шахова виявили коронавірус. Ще тридцять пішли на обсервацію.

Щодо самого засідання, то на нього планують винести так званий закон про банки («ПриватБанк») та про ринок землі. Саме їх прийняття є обов’язковою умовою МВФ для надання Україні фінансової допомоги – за останніми даними ми просимо 8 мільярдів доларів.

Може видаватися, що світ валиться і важко знайти в ньому якусь опору. Пандемія грипу, економічна криза  – це все боляче вдарить (і уже б'є) і по нас з  Вами. Зараз все залежаме від справжніх цінностей кожної людини, потребу допомогти старшим людям, тим, кому гірше, хто потрапив у біду. Тож відпочивайте і набирайтеся сил. Гарного Вам дня! 

А для того, щоб трохи «зігрітися» от Вам особлива молитва Папи Франциска. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!