Місія ООН повертається до Києва

1386 0
Представника організації шокувало побачене в Київській області.

ООН відновить присутність  своїх гуманітарних організацій у Києві після тимчасового переїзду деяких її відділень на Захід. Про це повідомляє представник генерального секретаря ООН Стефан Дюжаррік після візиту в Україну, зокрема, Київську область, заступника генерального секретаря ООН з гуманітарних питань Мартіна Гріффітса. 

«Гріффітс сказав, що після тимчасового переміщення ООН відновить свою гуманітарну присутність і лідерство в Києві, що українська влада тепло вітала», – каже Дюжаррік.

Загалом під час візиту до України заступник генерального секретаря ООН відвідав Київську область, а саме: міста Буча та Ірпінь. Там його супроводжувала віцепрем'єр-міністерка України з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина.

«Гріффітс бачив на вулиці братську могилу з тілами, загорнутими в пластик, десятки зруйнованих багатоквартирних будинків та спалені автомобілі», – розповідає Дюжаррік.

Читайте також: Шольц відкладає остаточне рішення щодо надання танків Україні

За словами заступника генсека ООН, необхідно провести негайне незалежне розслідування, аби притягнути винних до відповідальності. 

Крім того, Гріффітс відвідав Київ, де зустрівся з прем'єр-міністром України Денисом Шмигалем та іншими посадовцями, зокрема, міністром оборони Олексієм Рєзніковим, заступником міністра закордонних справ Еміне Джапаровою. Вони обговорили гуманітарні питання, безпечні маршрути доставки необхідної допомоги та евакуації. 

Перед поїздкою до України Гріффітс відвідав москву.

Як відомо, 2 квітня Київська область була звільнена від окупантів. Після цього стало відомо про масові злочини проти людяності росіян щодо цивільних українців. За словами мера Бучі Анатолія Федорчука, за час окупації міста російські війська вбили там щонайменше 320 людей. У Бородянці з-під завалів лише двох будинків дістали тіла 26 загиблих, раніше повідомила генеральна прокурорка Ірина Венедиктова. 

Нагадаємо, наразі до Києва прямує президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!