МОЗ хоче знизити прохідний бал для іспитів студентів-медиків

2411 0
Його пропонують знизити на 10%.
фото: santiamhospital.org

фото: santiamhospital.org

Міністерство охорони здоров'я зареєструвало проєкт наказу, в якому йдеться про зниження прохідного балу «Крок-2» та «Крок-3» – іспитів для студентів-медиків на 10%. Відповідний документ опублікували на сайті МОЗ. 

«Крок-1» перевіряє рівень знань з фундаментальних для медиків дисциплін – анатомії, фізіології, гістології, фармакології, патологічні анатомії, фізіології та інших. Його студенти складають наприкінці третього курсу навчання.

Читайте також: В Україні з 1 вересня подорожчає навчання за контрактом для 38-ми спеціальностей

«Крок-2» – набір питань з клінічних дисциплін, в яких майбутні лікарі намагаються підібрати найбільш коректний метод діагностики чи лікування патології, зазначеної в умові. Цей іспит складають у кінці шостого курсу.

«Крок-3» складають під час навчання в інтернатурі, до нього допускають інтернів лише за наявності сертифікатів про складання ліцензійних іспитів «Крок-1» і «Крок-2».

Для проходження другого тесту наразі обов'язково правильно відповісти на 60,5% тестових завдань. Водночас у проєкті наказу це пропонують знизити до 50,5%.

Починаючи з 2015/2016 навчальних років для проходження «Крок-3» необхідно було правильно скласти 70,5% тесту. Тепер пропонують, щоб для проходження було достатньо 60,5% правильних відповідей.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!