Ми ще не перемогли ворога, але цей час невідворотно наближається, – звернення Резнікова

1148 0
Наші захисники і захисниці зупинили ворога на більшості напрямків. На деяких Збройні Сили здійснили успішний контрнаступ.
"Stand with Ukraine" - світлова проєкція у фарбах українського прапору на будівлі ООН у Нью-Йорку, 24 лютого.
Фото: DW

"Stand with Ukraine" - світлова проєкція у фарбах українського прапору на будівлі ООН у Нью-Йорку, 24 лютого. Фото: DW

Український народ дає відсіч російським окупантам вже другий тиждень. У ці години та дні відбувається злам ситуації, який потребує зібраності, особливої концентрації. Про це каже у своєму зверненні міністр оборони України Олексій Резніков.

Наші захисники і захисниці зупинили ворога на більшості напрямків. На деяких Збройні Сили здійснили успішний контрнаступ. Залишається складною ситуація на півдні, де ворог в останні години обстрілював Запорізьку АЕС. Нездоланною фортецею стоїть Харків. Б’ються Сумщина та Чернігівщина. Вони рятують Київ від облоги.

Читайте також: Замість закриття неба США може надати повітряну допомогу

«Поки управління країною та армією не порушене – у ворога жодних шансів… На сході та півдні – скрізь – український народ дає відсіч ворогу і наближає перемогу. За підсумками 8 діб втрати російської армії перевищили 10 тис. вбитими та пораненими й полоненими. Підтверджено знищення мінімум одного російського генерала. Російське суспільство починає відчувати та усвідомлювати ці втрати», – говорить він.

Українці також несуть втрати, є втрати серед наших воїнів.

«Вони б’ються як кіборги, але у грудях – живе серце. Кожного з них буде вшановано як героя. Люди – найцінніше для нас. Це відрізняє Україну від Росії. Я дуже сподіваюсь, що російська сторона виконає зобов’язання щодо створення гуманітарних коридорів», – додає Резніков.

Читайте також: За тиждень в Україні ворог втратив 9 тисяч військових

За ці дні, за словами міністра, було прийнято багато складних рішень, доводилося маневрувати, щоб зберегти армію, але усю нашу землю, запевняє він, ми повернемо та все відбудуємо. Головне зараз – встояти.

«Я чудово розумію. Усі стомлені, багато людей виснажені, шоковані втратами. Попереду ще дуже складний період. Нам знадобиться багато сил і витримки. Але хочу сказати усім. Українці – ви неймовірні! Ворог спантеличений і наляканий. Ми його ще не перемогли, але цей час невідворотно наближається. Кремлівські щури вже тремтять. Частина активно шукає спосіб втекти», – зазначає Олексій Резніков.

Нагадаємо, що на всіх напрямках противник має втрати, демотивовані окупанти здаються в полон та кидають техніку. Ці трофеї допомагають бити російських загарбників. Оперативну ситуацію станом на ранок 4 березня на різних напрямках України читайте за посиланням


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!