На лікаря військового госпіталю у Львові склали адмінпротокол через алкоголь

4003 3
28 грудня він, за свідченнями колег, намагався у нетверезому стані почати операцію.
Фото: zik.ua

Фото: zik.ua

Військова прокуратура склала адмінпротокол на хірурга львівського військового госпіталю Івана Богдана. Лікаря підозрюють у тому, що 28 грудня він намагався провести операцію у стані алкогольного сп’яніння, про що засвідчили троє його колег. Про це повідомили у Міністерстві оборони, передає ZiK.

«Щодо хірурга, полковника медичної служби, Івана Богдана військова прокуратура склала адміністративний протокол за ст. 172-20 КУпАП (Розпивання алкогольних, слабоалкогольних напоїв або вживання наркотичних засобів, психотропних речовин чи їх аналогів військовослужбовцями)», – ідеться у відповіді Міноборони на запит видання.

Читайте також: Тарас Кльофа: Військові зараз мають усі медикаменти – їм бракує уваги

У відомстві зазначають, що Іван Богдан відмовився здати кров та пройти освідчення лікарем-наркологом на вміст алкоголю в крові. Відтак, його оглянули посадовці військового госпіталю та склали відповідний акт, що наступного дня вилучила військова прокуратура Львівського гарнізону.

Тепер протокол про адмінпорушення має розглянути суд. Санкція статті передбачає накладення штрафу від 215 (3655 грн) до 285 (4845 грн) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт з утриманням на гауптвахті на строк від семи до десяти діб.

Читайте також: Міністр спорту заявив про можливий підпал стадіону СКА у Львові

Іван Богдан – заслужений лікар України та голова Асоціації нейрохірургів Львівської області. У день, коли стався інцидент, директорка департаменту охорони здоров’я ЛОДА Ірина Микичак у коментарі Tvoemisto.tv зазначила, що Іван Богдан – фаховий, досвідчений і порядний фахівець, тому новина про імовірне сп’яніння хірурга на робочому місці стала для неї несподіванкою.


Читайте також:
3 Грудня, 2019 04:00
Vasyl Lashko Раніше читав і не задумувався про ,,страшні" неоподатковані мінімуми. А 215 цих мінімумів-це 3550 гр. насмішка
31 Січня, 2019 10:09
Марія Операцію робити - це страшно.
Але я хочу підняти іншу тему. Вже котрий рік живі люди - лікарі щодня бачать сотні покілічених, обпалених, знесилених хлопців. Чи існує у військовому госпіталі куточок, куди лікар може прийти після чергування чи операції і поговорити чи з психологом, чи просто з так само морально виснаженим колегою?
У журналістів буває професійне вигорання, хоча вони вражені найчастіше просто словами. Професійне вигорання в умовах військового госпіталю - це дуже серйозна проблема. Українські лікарі об'єднані у спілку. Це було у мирний час. Чи обговорювали у спілці проблеми військових лікарів, чи спілкуються вони, бо там поєднані кращі з кращих.
Якщо психологи не почнуть працювати з хірургами, ми не застраховані від подібних зривів. Бо, кажуть, що проблему треба обговорити з спеціалістом до того, як лягати спати. У іншому випадку заганяють свої переживанням алкоголем у середину. І нічого доброго з цього вийти не може.
30 Січня, 2019 16:51
666 ... для старших офіцерів не має такого покарання як утримання на гауптвахті ... не має в пана Богдана і колег ...а є конкретні підсе.райли ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!