На Львівщині вимушеним переселенцям виплатять по 80 доларів одноразової допомоги

4583 0
У Львівській області розпочали програму щодо підтримки внутрішньо переміщених людей.
Фото: censor.net

Фото: censor.net

На Львівщині внутрішньо переміщеним людям виплатять одноразову фінансову допомогу. Її розмір становитиме близько 80 доларів. Про це в ефірі загальнонаціонального марафону повідомив начальник Львівської ОВА Максим Козицький.

Зараз на Львівщині на обліку перебуває майже 24 тисячі вимушених переселенців. В області розпочали програму щодо підтримки внутрішньо переміщених осіб, зокрема, шукають, оглядають та ремонтують приміщення, які можуть бути використані для розміщення людей та запустили фінансову підтримку.

Читайте також: Це мільйон доларів на день. Андрій Садовий про переселенців та життя у час війни

«Ми запустили програму щодо фінансової підтримки внутрішньо-переміщених осіб. Це близько 80 доларів на людину – одноразова виплата. Спільно з ООН складаємо такі списки для реєстрації внутрішньо переміщених людей», – каже він.

Нагадаємо, від початку російського вторгнення з регіонів, де тривають бойові дії, до Львова переїхало понад 200 тисяч переселенців. Місто виділило земельні ділянки для будівництва модульних будиночків для поселення внутрішньо переміщених осіб. Львів сподівається на підтримку міжнародних організацій у роботі з внутрішньо переміщеними людьми, йдеться про будівництво модульного житла, а також фінансування інших базових потреб. 

У Львові тимчасово переміщені особи можуть знайти роботу, звергнувшись у найближче територіальне відділення центру зайнятості населення. Навіть, якщо в громадян немає повного пакету документів чи вони частково втрачені, у центрі зайнятості братимуть на облік. Повну дискусію про те, як трансформувався Львів під час війни, дивіться тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!